Verzamelaar vertelt over zijn collectie ‘gekke radio’s’

GRATIS TOEGANG KOMEND WEEKEND

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is tijdens het Nationaal Museumweekend op 9 en 10 april 2005 gratis te bezoeken. Ook de twee wisseltentoonstellingen, “Hongerwinter 44/45” en “Crazy Radio’s”, zijn dan te bekijken. Bij de hongerwinter-expositie is in een filmzaaltje een indrukwekkende documentaire te zien en bij de radio-expositie vertelt de verzamelaar over de achtergronden van deze verzameling. Het museum is zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur geopend. De MuseumShop en het MuseumCafé zijn dan ook geopend.
Verzamelaar Wim Meter uit Hilversum heeft een unieke collectie ’novelty radio’s’ verzameld en daar een prachtig boek over uitgebracht. Zijn verzameling is momenteel te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Tijdens het Museumweekend vertelt hij over sparen, verzamelen, bewaren, etc. Tussen 12 en 16 uur is hij beide dagen in zijn ’radio-zaal’ om toelichting te geven. Ook kan men zijn splinternieuwe boek “The Story of a Collector” kopen en desgewenst laten signeren. Het eerste exemplaar van het boek werd op 17 maart j.l. uitgereikt aan TV-maker  en verzamelaar Harry de Winter.
Het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn, toont een nostalgische collectie (gebruiks)voorwerpen en interieurs uit de afgelopen eeuw en is voor jong en oud leuk om te bezoeken. In het museum is ook een grote maquette te zien die weergeeft hoe de stad Hoorn er vroeger uitzag. Dankzij een lift is het museum voor een ieder goed toegankelijk.