Omleiding bouwverkeer om linten te ontlasten

ingevoerd op 6-4-2005

Zowel langs de Westfrisiaweg als de Oostergouw in Hoorn zal de ANWB vrijdag 8 april borden plaatsen, om het bouwverkeer richting nieuwe woonwijk Bangert en Oosterpolder over de meest gewenste route te dirigeren. Via de borden worden de chauffeurs aangespoord om over het bedrijventerrein Westfrisia te rijden. De verwachting is dat de bewoners van de linten in Zwaag en Blokker daardoor aanzienlijk minder hinder van het bouwverkeer zullen ondervinden.
De plaatsing van de borden is het gevolg van klachten over het bouwverkeer, die wethouder Hansen vanuit de dorpsraden van Zwaag en Blokker bereikten. “Het schijnt dat nogal wat chauffeurs per ongeluk de linten gaan berijden. Alleen een goede bewegwijzering kan daar een einde aan maken. Mocht het bouwverkeer zich na het plaatsen van de borden niet aan de regels houden, dan kunnen we daar de aannemers ook makkelijker op aanspreken.”
De ANWB-borden komen tijdelijk langs de Westfrisiaweg en de Oostergouw te staan. Over maximaal vier jaar zullen ze weer worden verwijderd. Een en ander is afhankelijk van de tijd die nodig is om de ontsluiting van de wijk te regelen en om andere wegen in de wijk aan te leggen. Van belang is vooral de aanleg van ‘de strip’, een twee kilometer lange en 40 meter brede zone in de wijk, die Bangert en Oosterpolder als het ware zal doorsnijden.