Ontslag Hoornse ambtenaar na clubbezoek terecht

ingevoerd op 7-4-2005

De Alkmaarse rechtbank is er alsnog van overtuigd geraakt dat de Hoornse ambtenaar Wiebes op kosten van wegenbouwer Ooms zich schuldig heeft gemaakt aan bordeelbezoek. Een nieuwe verklaring hierover van een taxichauffeur is bij het kort geding in deze bouwfraudezaak van doorslaggevend belang.

Met deze uitspraak geeft de rechtbank ook aan dat het ontslag van de projectleider terecht is geweest. Daar waar voorzieningenrechter M. Beckers vorig jaar nog oordeelde dat de zaak vermoedelijk geen stand zou houden door een tekort aan bewijs, ziet zij nu alsnog wel voldoende reden om het ontslag van de ambtenaar te laten doorgaan. Eerdere verklaringen van taxichauffeurs die Hoorn had aangevoerd, zijn als te vaag afgedaan.

De ommezwaai komt door een nieuwe verklaring die een Hoornse taxichauffeur heeft afgelegd. Volgens hem heeft hij zeker vier keer per jaar de top van Ooms en de Hoornse ambtenaar naar een club in Amsterdam vervoerd.
Beckers vindt deze verklaring wel voldoende overtuigend. Bordeelbezoek is volgens haar een ernstig plichtsverzuim, temeer omdat de projectleider zich hiermee in een chantabele positie heeft laten brengen.



(bron: Noordhollands Dagblad)