VVD wil af van jetskis vlak voor de kust

ingevoerd op 3-5-2005

Het is weer mooi weer en dus worden ook de jetskis weer van stal gehaald. En hoewel de VVD-Hoorn een ieder zijn of haar pleziertjes gunt is de mate van overlast die deze dingen veroorzaken voor raadslid Harry van Lunteren reden om er onderstaande brief aan het college over te schrijven.

Geacht College,


 

Met het uitbundig losbarsten van het mooie voorjaarsweer begint ook het buitenrecreatie seizoen weer. Op allerlei manieren zoekt men verpozing, zowel op het land als op het water.


 

Een van de mogelijkheden van waterrecreatie is het rondrazen op een waterscooter, een jetski, of hoe het ook allemaal heten mag. Ongetwijfeld zal de troste berijder hier een soort van bevrediging aan ontlenen maar voor de wereld om hem heen is het bepaald geen pretje. Nog afgezien van de forse herrie die ze veroorzaken is er vaak sprake van situaties die door anderen als intimiderend en/of gevaarlijk worden ervaren.


 

In meerdere gemeentes in ons land wordt dit ondervangen door in de APV een bepaling op te nemen dat men met dit soort speeltuig ten minste 250 meter uit de kustlijn dient te blijven. In Hoorn kennen we een dergelijke bepaling nog niet.

Naar de mening van de VVD-Hoorn is het tenminste het overwegen waard een dergelijke bepaling in de APV op te nemen.


 

Onze vraag aan uw college is dan ook of u ons kunt laten weten of een dergelijke bepaling wel of niet, en in het laatste geval horen wij graag een motivatie, in de APV kan worden opgenomen.


 

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groeten,


 

Harry van Lunteren - Raadslid


 

Reacties
Reactie: (Jeroen)
20-5-2005, 14:53
RP te water is een provinciale aangelegenheid.
Maar los daarvan kun je dit nooit afdwingen (snelvaren is wel verboden volgens het BPR). Ankerende of (netjes) varende bootjes kun je niet verbieden.
Zo komen dus al die zinloze en tegenstrijdige regeltjes in ons land.

Reactie: (alex)
19-5-2005, 09:09
Prima initiatief. De overlast gaat echter niet alleen om jetski’s, maar ook allerlei bezitters van speedboten en (zeil)jachten menen in de zomermaanden tot bal achter de ballenlijn van bijvoorbeeld het Schelpenstrandje te mogen varen of voor anker te gaan. Normaal zwemmen voor volwassenen - die achter de ballenlijn vanwege de ondiepte sinds de herinrichting helaas niet meer niet terecht kunnen - is hierdoor vaak onmogelijk. Kortom: verbiedt alle vaartuigen gewoon om binnen 250 meter van de kust te komen (m.u.v. de haveningang uiteraard). Zorg dan wel ook voor controle. Misschien moet Hoorn eens wat geld uittrekken voor politie te water?

Reactie: (Daniël)
15-5-2005, 00:52
3werf hoera voor de hoornse afdeling der VVD om dit heikele punt ter discissie te stellen,wanneer neemt dezelfde VVD afdeling Hoorn eens standpunt tegen dezelfde overlast van racende scooters? Of doen we dat niet om dat de helft van deze scooterterroristen VVD’ers als ouders heeft?

Reactie: (Jeroen)
12-5-2005, 19:39
Daar heb je geen APV voor nodig (huiswerk doen Harry).
Probleem is puur de handhaving. De RP te water is fors ingekrompen, je ziet ze de laatste twee jaar nooit meer controleren....

Reactie: (fritsie)
9-5-2005, 22:54
Helemaal mee eens. Met onmiddelijke ingang verbieden. En hetzelfde geldt voor loslopende honden overal in Nederland (en dus ook in Hoorn). Als je niet aangerand/bedreigt/aangevallen/ gebeten wenst te worden door honden dan kun je nergens wandelen. In elk park in Hoorn mogen honden los lopen. Vaak is dat in een gedeelte van elk park, maar hondenbezitters -asociaal als ze vrijwel allen zijn- hebben hun eigen regels, die trekken zich van geen enkel verbod t.a.v. hun loslopende en schijtende honden ook maar iets aan. Hetzelfde geldt voor overal elders in Hoorn: overal loslopende en schijtende honden! Schandalig dat dit altijd maar gedoogd wordt!
(De schijnacties van de reinigingspolitie daar trap ik echt niet in, die gaan in de meest opvallende gele auto op pad, rijden even kort ergens langs op tijden dat de meest honden al zijn uitgelaten)
De gemeente zou er voor IEDEREEN moeten zijn en moeten zorgdragen dat iedereen plezierig in elk park kan vertoeven. Als je bijv. bang bent van honden dan weet je van tevoren niet of een hond je zal aanranden, je zal bijten of dat hij rechtomkeert of langs je heen gaat.

Hondenbezitters zijn verschrikkelijke mensen meestal! ASOCIAAL IS HET. Je bent niet alleen op de wereld! Als iemand straatrace wedtrijden gaat houden dat komt de politie meteen ingrijpen. Als je weet dat er per jaar in Ned. 30.000 personen worden gebeten door honden (+ 1 dode) dan is het schandalig dat dit gedrag van hondenbezitters
wordt gedoogd!