Schietpartij met 3 gewonden op woonwagenkamp Bobeldijkerweg

Dader overmeesterd met klappen van geweer

HOORN - Maandagmiddag rond 18 uur heeft er een schietpartij met 3 gewonden bij het woonwagenkamp op de Bobeldijkerweg in Hoorn plaats gevonden. Een man zou ruzie hebben gekregen met zijn schoonvader en hem in de borst hebben geschoten. Een ander werd in de heup geraakt. Omstanders overmeesterden de schutter waarbij nog twee mensen lichtgewond raakten.

Toen agenten ter plaatse kwamen werd de verdachte aan hen overgedragen. Het gaat om een 39-jarige bewoner van het centrum. Hij was aan zijn hoofd gewond omdat hij na het lossen van twee schoten met een geweer was overmeesterd door de andere bewoners en daarbij klappen opliep.

De schoten hebben een 53-jarige bewoner in zijn borst geraakt en een 55-jarige man in zijn buik. Deze beide laatste mannen zijn vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De 53-jarige man ligt daar op de intensive care maar is buiten levensgevaar. De 55-jarige man liep een lichte verwonding aan zijn heup op en mocht na behandeling naar huis.

De verdachte is behandeld in het ziekenhuis in Alkmaar en kon daarna worden overgebracht naar een politiecel. Hij wordt in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek. De oorzaak van de ruzie is nog onbekend. Het wapen waarmee is geschoten werd door een bewoner aan de politie overgedragen. Daarbij ging ongewild een derde schot af dat niemand raakte. Het is in beslag genomen.

Een bewoner raakte zo geëmotioneerd dat hij last van zijn hart kreeg en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij mocht na onderzoek naar huis.

Reacties
Reactie: (Peter)
22-8-2009, 13:54
En excuses voor de schrijffouten.

Reactie: (Peter)
22-8-2009, 13:52
@ Anoniem;
Leuk zo’n reactie van iemand die anoniem heet. Er wonen er wel veel van in Hoorn. Misschien kun je zien dat de originele tekst op 18-08 om 00:32:28 is aangepast. In het originele berichte stond het juist vermeld. En waarom door de redactie van Hoorngids gewijzigd. Zij zullen daar hun reden voor gehad hebben. En inderdaad. Ik was ter plaatste. Net als jij. Alleen was jij er blijkbaar getuige van.
En anders hebben jullie ook geen boodschap aan hulpdiensten of gezagsdragers. Zoek het onderling in dit soort gevallen dan ook uit. Doe met eljkaar wat jullie willen. Laat anderen met rust en doe er dan ook geen beroep op. Scheelt debelasting betaler weer een paar centen. O, ja, belasting.... mmm laat maar, anders wordt debijdrage verwijderd. Nog een fijne dag anoniem. Neem er nog een voor(schot) op. Woordspelinkje. Grapje. Mar dat zal je ook wel niet leuk vinden.

Reactie: (anoniem)
19-8-2009, 09:03
@PETER 18-8-2009 9:20:36

Peter waarom ben je zo negatief

De dader werd overmeesterd door klappen met een geweer

Ik heb de tekst nu wel 100x gelezen maar wat jij zegt staat er niet eens in, of was je erbij ofzo.


Hij was aan zijn hoofd gewond omdat hij na het lossen van twee schoten met een geweer was overmeesterd door de andere bewoners en daarbij klappen opliep. DIT IS WAT ER STAAT.!


Reactie: (jan)
18-8-2009, 22:20
Echt ? vreselijk voor de familie !

Reactie: (leen)
18-8-2009, 19:15
wie?..is dood?

Reactie: (Ans)
18-8-2009, 18:32
hij is dood he

Reactie: (Peter)
18-8-2009, 09:20
Hoe komt het toch dat men daar op het kamp allemaal met vuurwapens rond loopt ? De dader werd overmeesterd door klappen met een geweer. De politie deugt niet en ze molesteren er af en toe eens eentje. Maar nu mogen ze wel komen opdraven. Laat die lui lekker met elkaar blijven stoeien.

Reactie: (Redactie)
18-8-2009, 00:22
De redactie kan beledigende berichten verwijderen!
Kijk voor onze spelregels op de CONTACT-pagina.