Hoornse wethouder geeft Jagermeister weg op alcoholvrij feest

ingevoerd op 17-8-2009

HOORN - De Hoornse kermis-wethouder Cilia van Weel (CDA) houdt wel van een feestje, een borrel, een lach en inderdaad de kermis ook. De joviale dame gaf afgelopen zaterdag zanger Gerard Joling op een alcoholvrij muziekfeest op de kermis een fles Jagermeister kado. Niet achter de coulissen, maar op het podium. Wellicht grappig bedoeld, maar absoluut misplaatst. En Joling nam uiteraard een paar slokken uit de fles, staand voor vele honderden toeschouwers... En deze foto haalde ook nog eens de krant. Het Radio NL muziekfeest moest van de gemeente Hoorn geheel alcoholvrij zijn in het kader van de campagne ”West-Frisland” die de jeugd minder moet laten drinken.

Het voorval doet denken aan de start van de anti-alcohol-aktie ”West-Frisland” in november 2007. Toen proosten de initiatiefnemers, waaronder burgemeester Van Veldhuizen, samen met minister Ter Horst, met champagneglazen bij de ondertekening van de ’contracten’. Toen van dit proost-moment een foto in de pers verscheen, werd haastig gemeld dat het toch echt ging om alcoholvrije champagne! Krijgen we straks misschien het bericht dat Joling alcoholvrije Jagermeister ontving?

Terwijl steeds meer volwassen inwoners van Hoorn en West-Friesland het zat zijn om betutteld te worden door lokale bestuurders (vanaf 1-1-2010 kan men na 24.00 uur niet meer terras zitten of een horeca in ...), slaat men binnen de politiek en het bestuur van onze stad de plank weer eens zo mis dat je bijna denkt dat men een borrel te veel op heeft. Een fles sterke drank (Jagermeister is ook nog eens zeer populair onder jongeren, Bert de Winter, brandmanager Jägermeister: ’We richten ons met de campagne op jong volwassenen....”) op het podium aanbieden op je eigen fris-fris-feestje.... Dit kan toch echt niet. Dan kun je als wethouder nog beter met cultuur bezig zijn en zeggen dat je een supergrote plastic drol naar Hoorn wilt halen. Zie eerdere berichtgeving op Hoorngids.nl.

Zou ”ene Harry” nog leven, dan zou hij als raadslid hier direct schriftelijke Art. 43-vragen over hebben gesteld... Hij hield ook van een drankje en de Hoornse Kermis, had ook veel gevoel voor humor, maar ”dit kan toch echt niet”... zou hij gezegd hebben.

En dit lazen we ook nog:
”Zonder enige terughoudendheid richt Jägermeister zijn nieuwste producten en dus ook zijn nieuwe campagne op, je kunt het raden, jongeren. Het is immers schadelijk voor de omzet als Jägermeister, blijft hangen aan het imago van een oude-lullendrankje. Jägermeister bevat maar liefst 35% alcohol, wat je door de ‘ijs- en ijskoude’ temperatuur waarop het gedronken wordt, niet proeft. Op verschillende manieren richt Jägermeister zich nu op jonge mannen. Schaars geklede dames delen in de horeca stoere zwart met oranje pakjes shotjes Jägermeister uit.”
Aldus Wim van Dalen, directeur van de Stichting Alcoholpreventie (STAP). 

Uit ons archief:

Reacties
Reactie: (Piet Kladzo)
24-8-2009, 14:48
Het was toch wél ijs- en ijskoud hé?

Reactie: (Bewoner Hoorn)
24-8-2009, 14:40
Hoorn promoot alleen maar het alcohol gebruik. Dat bewijst mw.C.Weel maar weer!! Een "Hoornse Broeder" had Joling vast leuker gevonden. De lappendag is nog niet voorbij en dan hebben we weer een outdoorfestival in het Juliana park. Daar stonden gasten nog even de flessen wodka enzo adje te trekken voor ze naar binnen gingen. De flesen werden in het water, de natuur of op straat kapot gegooid. Geen politie te zien! Hebben we trouwens nog politie in Hoorn?

Reactie: (gelukkige)
19-8-2009, 21:38
mensen hou toch op ,het was helemaal geen alcohol vrij feest , de visboer verkocht bier uit zijn eigen koelsel ,dus waar praten we over,dat werdt gewoon toe gestaan door het kermisteam van hoorn die zelf op zo mooie wagen zelf stonden tedrinken,en de geweldige politiemacht van hoorn stond er bij te kijken .inderdaad er moet maar eens een bezem door doorheen, het hele kermisteam weg veel te veel fouten worden door hun gemaakt en dan de rest er achteraan

Reactie: (wesley)
18-8-2009, 23:43
was zelfs op sbs 6 hahaa

Reactie: (Telegraaf.nl)
18-8-2009, 16:08
’Wethouder geeft Gerard Joling drank op alcoholvrij feest’

van onze redactie

AMSTERDAM - Gerard Joling kreeg na zijn optreden op het Radio NL muziekfeest een fles drank cadeau van een wethouder. Het doel van het feest was echter om de jeugd aan het verstand te peuteren dat drank meer kapot maakt dan je lief is...

Volgens Hoorngids.nl moest het Radio NL muziekfeest op de Noorderveemarkt in Hoorn geheel alcoholvrij zijn in het kader van de campagne ”West-Frisland”, dat als doel heeft de jeugd minder te laten drinken. De wethouder gaf dus niet echt het goede voorbeeld toen ze Geer vrolijk een fles Jagermeister kado gaf...

Reactie: (ton)
18-8-2009, 15:29
ook een jaar schorsing zonder doorbetaling, dat is toch het nieuw drugs en horeca beleid, volgens ons burgemeester (ps ookdaartijd dat hij vertrekt)

Reactie: (the insider)
18-8-2009, 14:48
Zoals Prinses MÁXIMA zou zeggen: "een beetje dom" Cilia.... en zoals eerder regeerders opmerkten... niet de 1e keer dit jaar....

Reactie: (j.slaman)
18-8-2009, 12:07
Mevrouw de wethouder stapelt dit jaar fout op fout en blunder op blunder: tuintjes, drol, bomenkap etc. Is er dan niemand in haar partij die haar tot de orde roept of maant om haar biezen te pakken?

Reactie: (rob)
18-8-2009, 11:59
Ik herhaal het nog maar eens: Cilia, hoe lang nog?

Reactie: (bandje)
18-8-2009, 11:14
Ik denk (zou kunnen) dat zij had voorgedronken.

Reactie: (tinie mulder-smit)
18-8-2009, 11:03
Als ik alle berichten van de laatste drie dagen lees, wordt ik daar niet vrolijk van.
Wat is er nog meer aan de hand in ons mooi Hoorn? Dit is allemaal het topje van de berg. Criminaliteit heerst in Hoorn en mensen die maar wat doen heersen in Hoorn. Het is voer voor vuil spuiterijen. Ik zou zeggen wat volgt?

Reactie: (kees)
18-8-2009, 10:26
Na dat verhaal met die drol denk je dat kan zichzelf niet belachelijker maken, het is haar weer eens gelukt ! Wat een ongelooflijke kneuzen !

Reactie: (jankoelemeij)
18-8-2009, 08:19
Natuurlijk geen slimme actie, maar de meeste toeschouwers stonden buiten het hek, bijv. nij Het Plafond. En daar vloeide de alcohol rijkelijk. Zo alcoholvrij was het dus allemaal niet.

Reactie: (Horinees)
18-8-2009, 01:45
Chapeau voor bovenstaand Hoorngids-commentaar.

Het was op zichzelf, afgemeten aan de massale toestroom en het enthousiasme van het publiek, een geslaagd evenement. Wanneer je evenwel het speerpunt-thema (een feest kan ook alcoholvrij leuk blijven)parenteert aan de hoofdsponsor van het evenement (Jägermeister, 35% alcohol, dan krijgt het plezier een navrant bijsmaakje.

Het kan niet anders, of Jägermeister heeft in het sponsorcontract een clausule ingebouwd dat het product door de hoofd-acteur (Joling) op het podium moest worden gebracht. De zanger nam voor zijn optreden ten overstaan van de massa drie teugen uit de fles. Backstage, na zijn act, werd de consumptie naar verluidt voortgezet.

Een fles die hem door, of all people, CDA-wethouder Cilia van Weel-Niesten werd aangereikt. Inmiddels staat mevrouw onder de goegemeente beter bekend onder de naam Zielie van Veel Nietsen. Ingeblazen door een door een satirische feitencolumn in het hah-blad Zondag. Raak. Ik hoef daar weinig meer aan toe te voegen.

Toen D66-burgemeester dr. G. O. (Onno) van Veldhuizen in 2007 met minister Guusje ter Dorst een convenant ondertekende aangaande een beleidstraject ter beteugeling van alcoholgebruik onder Westfriese jongeren, werd dat ritueel bezegeld met een champagne-toast Naderhand beweerde Van Veldhuizen dat het alcoholvrije champagne zou zijn geweest. Het fles-etiket sprak, zo constateerde een journalist, andere taal. Alcoholpercentage: 7,4%.

We krijgen nu, in de slipstream van dit Hoorngids-commentaar, te maken met een voorspelbare reactie vanuit de Nieuwe Steen. “In de Jägermeister-fles zat appelsap.” Doorzichtig keloel.

In 1994 bracht een andere zanger, de fondant-crooner Barry White, een song uit onder de titel: “Practice what you preach”. Ik geef publieke figuren als de momenteel schijtende wethouder Zielie en de binnenkort scheidende burgemeester Onno in overweging om die song nog eens nuchter te beluisteren. Als een aanbeveling.





Reactie: (Jaap Kaptein)
18-8-2009, 00:31
Wethouder Van Weel heeft zich zelf volkomen belachelijk gemaakt in deze. Het feit dat je al met een fles drank naar zo’n feest gaat zegt al genoeg over haar. Onno van Veldhuizen wil Hoorn droogleggen, maar zijn collega Van Weel loopt doodleuk met een fles drank rond voor G. Joling. Hoezo bestuurlijke verantwoordelijkheid en collegiaal bestuur??

Van Weel loopt op haar laatste benen (of hakjes) en wil nog een grap uithalen met haar plastic drol.

Ik zou zeggen ga snel wat anders doen, want dit begint wel heel bedenkelijk te worden. Maar de stad heeft de regering verdient die zij heeft gekozen. Heel triest!

Volgend jaar verkiezingen, eindelijk!

Reactie: (Karian)
18-8-2009, 00:24
"Een beetje dom?"

Reactie: (Peter Groen)
17-8-2009, 23:39
De gemeente meldde dit op de eigen site:

Alcoholvrij feest tijdens Hoornse kermis

De tien West-Friese gemeenten werken samen in het project Jeugd en Alcohol om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. In het kader daarvan wordt er geen alcohol geschonken tijdens dit evenement. De Radio NL Zomertoer trekt een groot publiek, waaronder veel jongeren. Daar hoort dus GEEN ALCOHOL bij. Bezoekers kunnen er frisdrank en iets te eten kopen. De vrolijke muziek brengt de toeschouwers vanzelf wel in een feeststemming.

Dan geeft de wethouder inderdaad wel een erg goed voorbeeld.


Reactie: (rich)
17-8-2009, 23:03
hahaaa altijd lachen met de gemeente hoorn