Drank voor Joling: ”miskleun van de eerste orde”

ingevoerd op 20-8-2009

”Een miskleun van de eerste orde” noemt Wim van Dalen van de Stichting Alcoholpreventie (STAP) het onhandige optreden van Wethouder Van Weel. Tijdens een alcoholvrij jongerenfeest gaf ze zanger Gerard Joling een fles Jagermeister.  ”Het geeft aan dat drank zo volstrekt is ingeburgerd,” aldus Van Dalen in de Volkskrant.

Overigens heef de redactie van www.Hoorngids.nl geen verklaring van de gemeente ontvangen. Volgens onderstaand bericht zou Voorlichting die hebben opgesteld en zou wethouder Van Weel het boetekleed hebben aangetrokken, maar ook verrast zijn door het publiekelijk aan de mond zetten van de fles door Joling. In het Noord-Hollands Dagblad gaf de kermis-wethouder als verklaring: ”Ik ben blond, he...”

Lees hier het bericht in de Volkskrant:

Joling grijpt naar fles – op alcoholvrij feest
Jan Hoedeman

Hoorn -  ‘Zo’n flessie giet ik er zo in’, zei zanger Gerard Joling afgelopen weekend tijdens een optreden op de Hoornse Kermis. Hij stond zonder gage op het podium van een alcoholvrij jongerenfeest. Als dank kreeg hij tijdens de alcoholmatigingscampagne uit handen van CDA-wethouder Cilia van Weel publiekelijk een fles Jägermeister. Joling voegde de daad bij het woord en nam onder luid gejuich een paar forse slokken.
 
‘Dat is niet het goede voorbeeld, publiekelijk een fles sterke drank aan je mond zetten’, zegt Anneke van Doorn van GGD Hollands Noorden.‘ Ik geloof het niet’, zegt Wim van Dalen van de Stichting Alcoholpreventie (STAP). Hij wijst erop dat de burgemeester van Hoorn Onno Veldhuizen zich heeft verbonden aan een convenant met tien andere gemeenten om alcoholgebruik terug te dringen.
Van Dalen: ‘Het lijkt me een miskleun van de eerste orde. Het geeft aan dat drank zo volstrekt is ingeburgerd. Joling mag ook wel een lesje voorlichting anti-alcoholbeleid volgen. Misschien dat dit curieuze nieuws een positief effect heeft.’

Niet handig
De wethouder van kermiszaken Van Weel liet gisteren weten de gang van zaken te betreuren. Een woordvoerster las de verklaring voor: ‘Het is inderdaad niet handig.’ Van Weel had niet bedoeling gehad de fles op het podium uit te reiken, maar Joling trok haar naar voren. De cadeauverpakking was er door de zanger al afgehaald. Joling zei niet te hebben geweten dat hij op een alcoholvrij feestje was beland.

Drankmisbruik
West-Friesland kampt met drankmisbruik onder jongeren. Het is een van de regio’s waar het stevigst wordt gedronken: van jongeren tussen de 12 en 16 jaar is 43 procent een zware drinker. Daarom zijn per 1 januari 2010 de kroegen in Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Wervershoof om 12 uur ’s nachts niet meer toegankelijk en moeten bezoekers uiterlijk om twee uur de kroeg uit. Bij het tekenen van dat convenant tussen de burgemeesters met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken werd getoost met champagneglazen. Voorlichting smoorde een rel in de kiem: het was alcoholvrij.

Lees hier meer berichten over dit onderwerp op Hoorngids.nl:

Reacties
Reactie: (bandje)
23-8-2009, 08:37
Geeft zij behalve drank nu ook al drugs weg Eugene

Reactie: (jan)
22-8-2009, 09:43
Duurt lang mensen om "al die goede dingen" van onze wethouder op te noemen.

Reactie: (the insider)
21-8-2009, 15:30
BRRRR Eugene Reet.... Wij is alleen voor onze koningin!!! u leest teveel art 43 vragen van de heertjes Tonnaer en De Meij....

Reactie: (k.jansen)
21-8-2009, 15:24
Daar wordt ze voor betaald, en vorstelijk betaald ook nog, om ’veel dingen goed te doen’. Daarom is het begrijpelijk dat de nadruk wordt gelegd op de dingen die ze niet goed doet. Het is niet zonder reden dat ze er bij veel burgers,die zich door haar beleid gedupeerd voelen, niet goed op. Voporal in haar laatste ambtsjaar rijgt ons ’domme blondje’ blunders aaneen. Ik zou haar willen zeggen: houd de eer aan jezelf en stap op, bij voorkeur nog voor de komende raadsverkiezingen. Dan sleept het CDA er misschien nog een zeteltje of drie uit.

Reactie: (jan)
21-8-2009, 13:19
Staan die in je portefeuille dan de dingen die je gedaan hebt ?

Reactie: (Eugene Reet)
21-8-2009, 12:04
Wij (bescheidenheidsmeervoud!)zullen je op weg helpen,Jan.
Bekijk de portefeuille van mevrouw van Weel eens.Dan kun je zien dat zij meer doet dan flessen sterke drank aan oude relnichten overhandigen.Lijkt mij trouwens goede anti-reclame.


Reactie: (jan)
21-8-2009, 10:52
@THE INSIDER :

Laat maar eens horen dan, al die goede dingen ?

Reactie: (Bianca)
20-8-2009, 20:05
The Insider: Zoals wat? In mijn optiek, en ongetwijfeld dat van velen, heeft ze meer verpest dan goed gedaan, en wordt het heeeel gauw tijd dat ze opstapt!

Reactie: (The insider)
20-8-2009, 19:34
Heren, heren,

Dit gaat me een beetje te ver... Cilia van Weel is een goede wethouder geweest gedurende de ruim 7 jaar dat ze nu wethouder is. ze heeft veel dingen goed gedaan, dus iets meer krediet lijkt me op zijn plaats!!

Reactie: (cerie)
20-8-2009, 19:16
Het was een zuip plein er werd waar ik stond bier blikjes gedronken en echt niet weinig hoor er weet gezegt als er gedronken word dan zal het hard worden aan gepakt .Dus dat joling een slokie nou ,ach.

Reactie: (bandje)
20-8-2009, 15:25
Niet de bedoeling de fles op het podium uit te reiken???? Wethoudertje ga werk zoeken wat je aankunt de UVW zit op de Damten maar dat heb jij niet nodig natuurlijk, wachtgeld als dank voor blunderen. Tip ! verstandloze kippen (je gelijken)zitten in Barneveld.

Reactie: (Oberon)
20-8-2009, 12:52
het is tegenwoordig helaas de tendens in de Hoornse politiek om een ander de schuld te geven in plaats van zelf het boetekleed aan te trekken. Deze dame wil natuurlijk haar wethouderspluche bezet houden tot zij ook die drol van haar ons door de strot heeft geduwd om zichzelf vervolgens met een veel te duur afscheidsfeestje met gouden handruk de stad uitgestuurd te laten worden. Gesteund door de rest van die opvreters.. Hoorn is mijn stadje niet meer..

Reactie: (jan)
20-8-2009, 09:18
Lees ik hier nou gewoon ff in de woorden van de woordvoerder van Cilia dat de schuld bij joling in de schoenen wordt geschoven ? Dit slaat werkelijk alles hoor! Opstappen svp / ongeschikt !!!