Hoornse politiek nog niet erg actief op Internet

ingevoerd op 24-8-2009

De Hoornse politieke partijen zouden wel iets meer aandacht kunnen besteden aan hun internetsites. Deze conclusie trok Hoorngids.nl zo’n anderhalf jaar geleden. We hebben maar weer eens gekeken hoe informatief en actueel deze sites nu zijn. Op 3 maart 2010, over ruim een half jaar dus, worden de gemeenteraadsverkiezingen immers gehouden. Je zou denken dat de politiek in Hoorn inmiddels meer op hun Internet-activiteiten let…. Helaas kunnen wij nog steeds niet enthousiast worden…

De vorige keer gaven we cijfers (1= zeer slecht, 10=zeer goed) voor de Hoornse politieke sites. Dan doen we nu weer en we plaatsen tussen haakjes de beoordeling van anderhalf jaar geleden.

www.d66hoorn.nl/ cijfer: 4  (4)
De vorige keer schreven wij: “Sinds het vertrek van Arthur Helling is de site van D66 allesbehalve actueel te noemen. D66 lijkt in Hoorn al dood…” Bij D66 vindt men blijkbaar dat de site ook beter kan want wij lezen dat men nu hard werkt aan een nieuwe site die begin oktober live zal gaan. Zoals de site nu nog is blijft het een 4. Over enige tijd hopen wij beter nieuws te kunnen melden.
 
www.cdahoorn.nl/ cijfer: 7 (7)
Bij het CDA plaatsen ze (nog steeds) regelmatig hun eigen nieuws op de site. De overzichtelijke, maar beetje saaie, site bevat vrij veel recente informatie maar heeft geen forum o.i.d. Kan dus interactiever en uitgebreider. Voldoende links vermeld, alleen niet naar de best gelezen nieuwssite van Hoorn…

www.hoorn.pvda.nl/ cijfer: 7 (7)
Nog steeds weinig interactie bij de PvdA: Forum, Agenda en Gastenboek werken niet. Wel vrij geregeld actuele nieuwsberichten. Ook kan een Nieuwsbrief gedownload worden. Site is onderdeel van de landelijke site. Bij Links slechts 3 links.

www.vvdhoorn.nl/ cijfer: 5 (4)
”De VVD in Hoorn moet zich wel wat schamen” schreven we de vorige keer. Nu is de saaie site wel wat actueler gelukkig, maar totaal geen interactie. Geen Forum o.i.d., geen Links.

www.hoornsbelang.nl/ cijfer: 4  (4 )
Vier berichten uit 2009 te lezen. Meest actuele Web-log van fractievoorzitter is van oktober 2008.  Nog steeds is het een zeer amateuristisch ogende site met weinig content.
 
www.voc.hoorn.nl/ cijfer: 6 (5)
De site van VOC Hoorn is er wel wat op vooruit gegaan, maar er staat nog steeds veel gedateerde informatie op. De Reactie-functie in het Gastenboek werkt niet. Slechts 2 Links naar andere sites is wel erg weinig. Leuk is de foto van een hoekpand (in Enkhuizen?) dat is geplaatst bij een artikel over het terras van Cosy.

www.groenlinkshoorn.nl/ cijfer: 6- (5)
Bij de groenen is het niet veel beter geworden: Veel berichten over bomen en zo, maar weinig actuele politieke kwesties. Op de homepage is het belangrijkste nieuws dat Jan de Boer in april weer tot lijsttrekker is verkozen. Bij Veel Gestelde Vragen is geen enkele vraag te bekennen, Laatste Nieuws is van 8 mei van dit jaar gelukkig, dat wel. Iets actueler dus dan anderhalf jaar geleden, maar het sprankelt zeker niet.

www.hoornse-seniorenpartij.nl/ cijfer: 6-  (4)
Misschien heeft deze partij nog wel de grootste stap gemaakt. Vorige keer meldde wij: “Een amateuristische site met het Laatste Nieuws van juni 2007.” Nu is de site uitgebreider en iets profesioneler vormgegeven. Het laatste nieuws is nu van 21 juni 2009. Bij de Links staan zowaar ook verschillende links en hun verkiezingsprogramma is online te lezen. Wel kan het logo van de partij profesioneler.

www.rogertonnaer.nl cijfer: 7+ (nvt)
Van de nieuwe Fractie Tonnaer hadden we de vorige keer nog geen site kunnen vinden op het worldwideweb. Nu kunnen we die wel beoordelen. Een eenvoudige maar overzichtelijke site met veel actueel ‘nieuws’ aangezien deze fractie geregeld vragen aan B&W stelt. Ook overzichtelijk is het rijtje Moties. Geen slechte site voor een eenmans-fractie. Nu nog discussie en interactie toevoegen!

Wilt u reageren op dit bericht of de genoemde sites? Plaats gerust een reactie hieronder!

Reacties
Reactie: (redactie)
28-8-2009, 13:45
Mevrouw Insider, we hebben als redactie helemaal niet makkelijk praten en moeten ook hard werken... Het is de politiek zelf die de mond vol heeft van contact met achterban en burgerij. Dan is internet een prachtig middel. Jammer dat de Hoornse partijen dat nog niet voldoende inzien. Overigens zouden wij een site waar genoeg en actuele info op staat ook als goed beoordelen, het is niet afhankelijk van een forum of zo.
Overigens lijkt ons de reactie van D66, zie hieronder, meer volwassen dan die van Insider (PvdA, neem ik aan..). Overigens zou uw partij toch voldoende vrijwilligers voor de site moeten kunnen hebben.

Reactie: (the insider)
28-8-2009, 13:18
hoorngids heeft makkelijk praten.... zodra een politieke partij interactie op zijn website toestaat houdt dit een enorme berg werk in..reacties moeten gescreend worden, er moeten reacties gegeven worden op reacties etc etc. En aangezien bij de meeste lokale politieke partijen, ook de grotere zoals het CDA, de PvdA en de VVD, het werk wordt verricht door veijwilligers is dit een extra workload die er helaas niet bij kan... en verder... je bedient met een heleboel inzet maar een klein groepje reageerders... kijk maar hier op Hoorngids... kortom: de wens is er wel maar de uitvoering bijna onmogelijk.... vrijwilligers zijn moeilijk te vinden tegenwoordig...

Reactie: (jan)
25-8-2009, 12:06
Ze zijn veel te druk met moddergooien naar elkaar en praatavondjes.

Reactie: (Rene Bruijne)
25-8-2009, 07:53
U heeft helemaal gelijk. Onze site (D66-Hoorn) is hard toe aan een vernieuwing/actualiteit. Ik zal u melden als onze site weer het bezichtigen waard is.