Vergoeding identiteitskaart voor kinderen van 14 tot 18 jaar

ingevoerd op 28-5-2005

Met ingang van 2005 moet iedere burger vanaf 14 jaar een legitimatiebewijs bij zich dragen. Het goedkoopste legitimatiebewijs is een identiteitskaart die bij de gemeente Hoorn voor ruim 30 euro kan worden aangeschaft. Voor huishoudens met kinderen van 14 tot 18 jaar die van een minimuminkomen moeten leven, is dit een aanzienlijke kostenpost. De gemeenteraad heeft daarom besloten dat ouders met een minimuminkomen de uitgave voor identiteitskaarten voor hun kinderen van 14 tot 18 jaar, inclusief de daarvoor bestemde foto’s via de bijzondere bijstand vergoed kunnen krijgen.
AANVRAAG
Als u een bijstandsuitkering heeft of een inkomen rond bijstandsniveau en (een) kind(eren) in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, kunt u de vergoeding aanvragen bij de balie van de afdeling Sociale Zaken in het stadhuis. U moet daarvoor een geldig legitimatiebewijs meenemen. Ook dient u een nota van de gemaakte kosten voor de identiteitskaart en de foto’s mee te nemen. Als u daar niet meer over beschikt, kunt u een kopie van de identiteitskaart(en) van uw kind(eren) inleveren. De aanvraag moet uiterlijk 1 jaar nadat de kosten zijn gemaakt worden ingediend.
De balie is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, en bovendien op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de belservice van de afdeling, op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur, (0229) 25 25 51.
VERLOREN IDENTITEITSKAARTEN
Verloren of vermiste identiteitskaarten worden niet vergoed. Ook de extra kosten die de gemeente in rekening brengt bij verlies of vermissing worden niet vergoed, behalve als sprake is van bijzondere omstandigheden.