VVD-Hoorn zoekt steun bij bedrijfsleven

ingevoerd op 28-5-2005

Met een brievenactie, gericht aan 400 Hoornse ondernemers, heeft de VVD-Hoorn nadrukkelijk aangegeven ondersteuning vanuit het bedrijfsleven te zoeken.
Die ondersteuning kan op verschillende manieren worden gegeven. Zo hoort de VVD-Hoorn graag de opvattingen van de ondernemers over actuele Hoornse aangelegenheden. Ook kan het bedrijfsleven de VVD-Hoorn financieel ondersteunen zodat er een goede campagne kan worden opgezet voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. En ten slotte hoopt de VVD-Hoorn natuurlijk ook op zo veel mogelijk stemmen vanuit de ondernemers bij die verkiezingen.
Als brede volkspartij, zoals nog altijd bewust in de naam van de partij doorklinkt, is de VVD wellicht niet de gedoodverfde middenstanderspartij waar velen haar voor houden. Toch is er van oudsher een stevige relatie tussen ondernemers en liberalen, dat bevat uiteraard een zekere logica. Ondernemers zijn meer dan gemiddeld gewend, ook uit eigen overtuiging, om hun eigen zaken te regelen en dan voelt men zich natuurlijk aangetrokken tot een politiek gedachtegoed dat ook de individuele verantwoordelijkheid en vrijheid centraal stelt. Entrepreneurschap en liberalisme, als oudste en meest bestendige politieke stroming, zijn als het ware natuurlijke partners. Stemmen op de VVD-Hoorn heeft dus ook voor de Hoornse ondernemers iets vanzelfsprekends.
Veel van de actuele kwesties in Hoorn, waar nog tijdens deze bestuursperiode, of in de volgende, belangrijke besluiten over moeten worden genomen, raken rechtstreeks de Hoornse ondernemers. Stadsvisie, Horecabeleid, Bestemmingsplan Binnenstad, Detailhandelsnota, Deltaplan Bereikbaarheid, de ontwikkeling van locaties als Westerdijk, Vale Hen, Stationsgebied maar ook Oostereiland, het zijn allemaal zaken waar het bedrijfsleven belanghebbende in is en dus een mening heeft over welke richting het beleid op zou moeten. Van die opvattingen neemt de VVD-Hoorn graag kennis, en dus wordt met de brievenactie de Hoornse ondernemers uitdrukkelijk gevraagd hun ideeën te delen met de VVD-Hoorn.
Om zoveel mogelijk van haar eigen programma te kunnen realiseren is het voor de VVD-Hoorn noodzakelijk om na de verkiezingen met een verder versterkte fractie in de raad te komen en weer deel te nemen aan het vervolgens te installeren college van burgemeester en wethouders. Plat gezegd: hoe meer stemmen, hoe beter!
Om zoveel mogelijk stemmen te vergaren is het voeren van een goede campagne noodzakelijk. Daarvoor is veel geld nodig.
In een tijd waarin ledenaantallen van politieke partijen, overigens net zoals van veel andere verenigingen, teruglopen moet er ook naar andere mogelijkheden worden gekeken om de politieke activiteiten te financieren. Ondersteuning door het bedrijfsleven is zo´n mogelijkheid.
Op zich niets nieuws overigens. Landelijk en internationaal is sponsoring van politieke partijen al vele jaren een vast gegeven. De VVD-Hoorn kiest, met het aanschrijven van 400 Hoornse ondernemers, welbewust en volkomen open voor ook op lokaal niveau die kant op te willen.
Vanzelfsprekend wordt daarmee de onafhankelijkheid van de fractie geen seconde in gevaar gebracht. Die onafhankelijkheid is een te groot goed. Opgeven daarvan past ook niet in de liberale traditie. In de brief aan het bedrijfsleven wordt dan ook verwezen naar de sponsorcode zoals die door het landelijk hoofdbestuur van de VVD is opgesteld.
Met ritselregelingen als “een bouwvergunning voor de prijs van een full colour advertentie” zouden de Hoornse liberalen zich nooit gelukkig voelen. En het is onze overtuiging dat ook de Hoornse ondernemers dergelijk gedrag ver van zich werpen.

Reacties
Reactie: (tomar)
28-5-2005, 15:17
mag ik deze hutspot aan mij voorbij laten gaan?