Gemeente betrekt bewoners nu toch bij aanpak De Strip

ingevoerd op 25-8-2009

HOORN - Het college van burgemeester en wethouders wil begin 2010 een nieuw ontwerp laten maken voor de definitieve inrichting van De Strip. Hierbij wil zij bewoners uit Bangert en Oosterpolder betrekken. Dit najaar wordt de middenberm van De Strip tijdelijk ingezaaid met gras. Toen de voorbereidende werkzaamheden in juni begonnen, hebben bewoners bezwaar gemaakt. Zij willen niet dat de middenberm alleen gras krijgt. Ook hebben zij aangegeven dat zij mee willen denken over de definitieve inrichting van deze belangrijke weg in Bangert en Oosterpolder.
 
De economische crisis en tegenvallende kosten van het oorspronkelijke ontwerp zijn de oorzaken voor het eenvoudige uiterlijk dat De Strip nu tijdelijk krijgt. In juni is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. In het najaar krijgt De Strip gras in de middenberm, bomenrijen langs de rijbanen en wordt de weg geasfalteerd. Het college wil hiermee zorgen voor een snelle oplossing van het rommelige uiterlijk. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid om de middenberm in een later stadium een fraaier uiterlijk te geven, zonder dat er sprake is van kapitaalvernietiging. Mede op aandringen van de bewoners komt hier begin 2010 al een ontwerp voor.

Bewoners
Toen in juni de voorbereidende werkzaamheden aan De Strip zijn begonnen, hebben verschillende bewoners aan het college duidelijk gemaakt dat zij niet blij zijn met het uiterlijk dat middenberm tijdelijk krijgt. Zij zien graag meer waterpartijen zoals dat in het oorspronkelijke ontwerp was opgenomen. Zij hebben aangegeven dat zij mee willen denken over een nieuw ontwerp voor de definitieve inrichting. De bewoners uit Bangert en Oosterpolder hebben een brief gekregen over de plannen van het college om hen bij het ontwerpproces te betrekken.

Vervolg
Dit najaar stelt het college van B en W de financiële kaders vast voor het ontwerp van de definitieve inrichting van De Strip. Begin 2010 kan vervolgens gestart worden met het ontwerpproces. Daarna neemt het college een besluit over het moment waarop de weg een nieuwe inrichting krijgt. Dit is mede afhankelijk van de economische situatie op dat moment.

Reacties
Reactie: (pingui)
25-8-2009, 18:12
hoe kan de economische (niet bestaande-)crisis deel uit maken van de rede dat er niet iets moois en werkzaam/woonzaam gerealiseerd kan worden? is de weg perongeluk gewoon buiten de begroting gevallen? al de crisis speelt, waarom dan toch de nieuwe fase er door heen drukken?