Showband Hoorn 50 jaar jong

ingevoerd op 6-6-2005

Showband Hoorn ziet volgend jaar Abraham. In 1955 opgericht als drumband Het West, een groep jongelingen uitgerust met koekblikken waarop herrie gemaakt werd. Toen Jong Hoorn en de Westfriese boertjes. Dit dansgroepje ging ter ziele en er kwamen Majorettes bij, die de optredens kleur gaven door de showtjes. De naam veranderde in majorette en showdrumband Jong Hoorn. Aangezien de ouderen de overhand begonnen te vormen en we niet meer in de jeugd divisie pasten werd de naam gewijzigd in de huidige naam SHOWBAND HOORN.
In de loop der jaren is de vereniging vele malen succesvol geweest. Diverse eerste prijzen wisselbekers etc etc. staan tentoongesteld in het verenigingsgebouw “de Vesting”.
2004 is wederom synoniem geweest voor succes!
In Dokkum en Bösel (Duitsland) heeft de Showband op de Marsparade in deze plaatsen een eerste plaats behaald.
Alle pelotons mini & majorettes ( A tm D peloton) hebben op alle wedstrijden waaraan zij hebben deelgenomen minimaal een eerste prijs gehaald (meer dan 80 punten).
Het C-peloton (7 tot 12 jaar werd  Nederlands Kampioenschap en eindigde op de
4e plaats bij het Europees Kampioenschap in Zwitserland.
Aan het eind van vorig jaar werd het A-peloton van de Showband eveneens Nederlands Kampioen. Ze behaalden zoveel punten (85,05) dat ze promoveerden naar de eredivisie.
Sinds jaar en dag verleent ShowBand Hoorn haar medewerking aan o.a. de intocht van Sint Nicolaas. De carnavals optochten in Hoorn en Zwaag behoren ook tot de jaarlijks terugkerende optredens.
Reeds 11 jaar organiseert de vereniging de Piet Has Marsparade, een evenement dat in de provincie Noord Holland toonaangevend is.
Naast optredens en organiseren van muzikale evenementen organiseert Showband al meer dan 25 jaar de Hoornse Kermis Barbecue. Voor dit festijn zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in. Het plein met  parkeerplaatsen voor het verenigingsgebouw “De Vesting” aan het Doelenplein wordt omgetoverd tot een gezellig plein waar live muziek een hapje en een drankje aanwezig zijn die de laatste zondag van de Hoornse Kermis speciaal maakt.

Om dit jubileum luister bij te zetten wordt er op zaterdag 3 september 2005 een reünie georganiseerd waarbij alle oud leden zijn uitgenodigd.  Dit is voor alle oud leden een unieke kans om de uit het oog verloren vrienden en kennissen uit “vervlogen drumbandtijden” te zien en oude herinneringen op te halen.
Op 10 december 2005 is er een speciale uitvoering in schouwburg Het Park. Tijdens de reünie worden de toegangsbewijzen voor dit concert verkocht.
Echter……………..het vinden van de huidige adressen blijkt bijna onbegonnen werk. We hebben als jubileumcommissie het volgende verzoek;
Ben je oud lid van drumband Het West, De Westfriese boertjes Jong Hoorn of de Showband geef dat je adres door je kunt dit schriftelijk via het adres Achter de Vest 34 1621 GK Hoorn  of via e-mail www. Showbandhoorn.nl ……………….. of nog leuker kom op dinsdag of vrijdagavond langs in “De Vesting” aan het Doelenplein om je naam en adres door te geven. Je krijgt dan gelijk een indruk van de sfeer en de wijze van repeteren. Je zult zien het is een wereld van verschil

Reacties
Reactie: (els koorn de hart)
28-5-2011, 20:08
hallo ik wil dit toch even zeggen dat mijn vader dirk de hart en niek schipper het drumband hebben op gericht met de tromels van blikemba en hij heeft heel wat voor het drumband gedaan als er een feest was ging hij langs de winkel voor prijsjes maar hij leeft niet meer maar een bedankje is er nooit geweest gr de dochter van de hart