Hennepplantage ontmanteld (en andere politieberichten)

ingevoerd op 11-6-2005

 

Zwaag, donderdag 9 juni 2005.
Donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Kloostertuin. Dit naar aanleiding van binnengekomen informatie dat er mogelijk hennep in de woning zou worden gekweekt. Deze informatie bleek juist te zijn. In het huis werden twee plantages aangetroffen met in totaal ruim 400 planten. Al deze planten en een hoeveelheid randapparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner, een 33-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt in op parkeercontroleur

Hoorn, donderdag 9 juni 2005.
Donderdagavond moest een parkeercontroleur een noodsprong maken om te voorkomen dat hij werd aangereden door een auto. De parkeercontroleur was bezig een bekeuring uit te schrijven voor een auto die met vier wielen op het trottoir op het Kerkplein geparkeerd stond. Toen de chauffeur vanuit een horecabedrijf bij de auto kwam begon hij de controleur uit te schelden. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed op de man in. Deze wist weg te springen en zich achter een paal in veiligheid te brengen. De verdachte reed vervolgens weg. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze man.

Man bedreigd met vuurwapen.

Hoorn, donderdag 9 juni 2005.
Donderdagavond omstreeks 22.45 uur werd een 56-jarige man uit Zwaag met een pistool bedreigd door een tot nu toe onbekende man. Dit gebeurde op een parkeerplaats aan de Gedempte Turfmarkt. Het slachtoffer had zijn auto daar geparkeerd. Na een bezoek in het centrum liep hij terug naar zijn auto. Toen hij net in zijn auto zat werd de deur opgetrokken door een man met een Turks/Marokkaans uiterlijk. De man bedreigde het slachtoffer met een pistool en eiste geld. Omdat het slachtoffer de Nederlandse taal niet machtig is ontstond er verwarring bij de dader. Hij sloeg het slachtoffer een aantal keren met het wapen in het gezicht waarbij de laatste gewond raakte. Hij wist echter de deur te sluiten en weg te rijden. Hij werd nog even door de dader gevolgd. Deze reed op een bromfiets. Het slachtoffer wist te ontkomen. Hij kon geen goed signalement van de dader geven.

Diefstal auto

Hoorn, vrijdag 10 juni 2005.
Vrijdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. Hij parkeerde zijn auto woensdagavond kort voor middernacht op de Schoener. De volgende dag omstreeks 12.45 uur bleek dat der auto was verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Golf GTI. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken JH-XN-89.