Vrijdag 1 juli: recreatieve triatlon voor senioren

ingevoerd op 21-6-2005

Op vrijdag 1 juli kunnen ouderen deelnemen aan een recreatieve triatlon. De triatlon bestaat uit drie onderdelen: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer wandelen. Ook ouderen met een wat mindere conditie kunnen meedoen, want het wedstrijdelement ontbreekt. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwem- en recreatiebad De Waterhoorn, de West-Friese Tour Club, Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland en de projectgroep ‘ouderen in beweging’. De coördinatie is in handen van het sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn.
ZWEMMEN
De triatlon begint om 11.00 uur met het onderdeel zwemmen in zwem- en recreatiebad De Waterhoorn. Er wordt gezwommen in water van 31 graden Celsius. De bodem van het zwembad wordt zo ingesteld dat bij vermoeidheid een stukje kan worden gewandeld. Na het zwemmen volgt een korte pauze. De deelnemers krijgen in de kantine van de Hoornse Ren- en Toerclub een gratis kopje koffie of thee en kunnen daar de zelf meegebrachte lunch gebruiken.
FIETSEN EN WANDELEN
Dan volgt 20 kilometer fietsen door West-Friesland onder begeleiding van de West-Friese Tour Club. De voorrijders bepalen het tempo. De start is om 12.45 uur. Iedereen die kan fietsen, getraind of ongetraind, kan aan dit onderdeel deelnemen.
Na een korte pauze, volgt tot slot een wandeltocht  onder begeleiding van Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland.  De route is afwisselend en 5 kilometer lang. Bij het fietsen en wandelen worden de deelnemers ingedeeld in verschillende niveaugroepen.
AANMELDEN
Wie zin heeft in deze gezellige recreatieve bewegingsmiddag, kan zich aanmelden bij het  sportopbouwwerk, telefoon 0229 259453. Deelname kost € 5,00, inclusief entree voor het zwembad, een kopje koffie of thee en een deelnemerscertificaat. Aanmelden kan tot donderdag 30 juni 15.00 uur. Bij onvoldoende belangstelling gaat het evenement niet door.
De feitelijke inschrijving vindt plaats op de dag zelf, vrijdag 1 juli vanaf 10.15 uur, bij het HRTC-gebouw, Holenweg 14 de in Hoorn, achter zwembad De Waterhoorn.
Meer informatie: sportopbouwwerk, Pedro Koning, telefoon 0229 259453 of de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl.