Gemeente wil overlast jetski’s beteugelen

ingevoerd op 21-6-2005

De gemeente Hoorn heeft een aantal maatregelen op het oog om een eind te maken aan de overlast van jetski’s op het Hoornsche Hop en in het Hoornse deel van het Markermeer. Zo voert de gemeente gesprekken met Rijkswaterstaat om te bezien of het mogelijk is de overlast van jetski’s bij de Hoornse Markermeerkust tegen te gaan. Te denken valt aan een vaarverbod, of aan het verder uit de kust leggen van de zone waar vaartuigen sneller dan 20 kilometer per uur mogen varen. Momenteel begint die zone op 250 meter afstand van de oevers.
Hoorn mag dergelijke maatregelen niet zelf nemen, omdat het Markermeer evenals het IJsselmeer onder het Rijk valt. Wat de gemeente wel kan doen, is de jetski’s uit de havens weren. Veel jetskibezitters laten in de zomer hun vaartuigen te water aan de Schelphoek om op het Hoornse Hop te gaan varen. Om de overlast tegen te gaan, is in de nieuwe havenverordening een vaarverbod voor jetski’s opgenomen. Bovendien heeft de gemeente afspraken gemaakt met politie en brandweer over nog deze zomer uit te voeren gezamenlijke patrouille- en controleacties met een snelle boot op het Hoornse deel van het Markermeer. Een deel van de overlast wordt namelijk veroorzaakt door het snel varen binnen de zone van 250 meter vanuit de oevers, waar dat niet is toegestaan.

Reacties
Reactie: (Niels)
29-6-2005, 23:28
Dus jouw vader was de opperdildo? Hoe dan ook,het wordt hoog tijd dat er eens paal en perk wordt gesteld aan dit terroristengedrag,straks word er iemand overvaren en dan? Ga eens op een terrasje ziten op een zomerse dag,wordt je bijkans gek van al die terroristen die zonodig aan ied reen willen laten horen wat hun favoriete muziek is,als ik op hget strandje lig dan wil ik een beetje rust om me heen,spelende kinderen in het water en toplees liggende vrouwen,niet mezelf irriteren aan scooterterroristen.Die rijden er al genoeg over het groote noord op zaterdag of koopavond.

Reactie: (Toeter )
29-6-2005, 21:59
Mijn vader had vroeger 23 dildo´s in dienst die de hele dag op hun knieén lagen te straten,daarom kan ik de hele dag hun zonen zieken op mij waterscooter.
( ik ben trouwens geen crimineel)

Reactie: (Niels)
29-6-2005, 19:33
Jong ben ook ik nog steeds,en jammer genoeg leeft mijn vader niet zodat ik niet naar hem toekan gaan om ook een waterscooter te vragen zodat ook ik andere badgasten en zwemmers kan terroriseren op het schelpenstrandje,hoewel ik twijfel of ik hem wel gekregen zou habben als hij nog wel leefde,mijn vader verdiende zijn brood als stratenmaker en zou in zijn leven niet zoveel geld verdient kunnen hebben om zo’n ding te kunnen kopen..maar zoals alles in dit land kapot gaat aan criminelen zal ook dit wel weer een gevolg zijn van zwart geld,een fatsoenlijk werkend mens kan zo’n ding niet betalen.Dus wees maar voorzichtig met je uitspraken als je er een aanspreekt op zijn aso gedrag,voor je het weet wordt er ook voor jou een stille tocht gehouden

Reactie: (Sebastiaan)
27-6-2005, 16:20
Ik ben nog steeds jong.

Reactie: (Jaap)
27-6-2005, 12:24
Zijn jullie niet jong geweest?

Reactie: (Sebas)
22-6-2005, 15:07
Zowel op de zaterdag als de zondag, op weg naar de Stadsfeesten en rijdens over de Schellinkhouterdijk. Eerst hoor je nog het gekwinkeleer van een vrolijk vogeltje. Komt je een blijkbaar opgevoerde scooter tegemoet WROAAAR en voorbij. Twee jongens erop, zonder helm (dus in ieder geval één overtreding) en waar gaan ze heen? Via het terrein van de Schelphoek (asfaltmengbedrijf) naar de Tewaterlaatplaats. En dan hoor je het irritante geluid al: HJENG HJENG HJENG... De waterscooters... En sommigen van hen maken er een sport van om zo dicht mogelijk langs het zwemgedeelte van het schelpenstrandje van het Schellinkhouterdijkpark te "varen" met hun waterscooter...

Dus goed dat deze onverlatenworden aangepakt.

Reactie: (annoniem)
22-6-2005, 01:23
De gemeente heeft meer dan voldoende middelen om de overlast tegen te gaan, de jetski’s varen tussen de 10 en 50 meter uit de kust controleer op vaarbewijs/verzekering/etc.Ze leggen hun jetskie het liefst op de tewaterlaat plaats en ze moeten een keer het water uit dus er is niet eens een boot nodig.
Alleen 1 of 2 agenten in korte broek (undercover).