Spetterende afsluiting Wijkenlopen 2005 in Hoorn

ingevoerd op 25-6-2005

Woensdagavond 29 juni is voor u de allerlaatste kans om mee te doen aan de ‘Wijkenlopen 2005’. Met een recordaantal van bijna 800 deelnemers in totaal is het in de maanden mei en juni wekelijks terugkerende loopevenement nu al een enorm succes. De laatste wijkenloop van dit jaar speelt zich af op en rondom het HRTC-terrein. Tijdens deze loop hoopt de organisatie voor het eerst 500 lopers aan de start te krijgen. Uiteraard worden de deelnemers aan deze laatste wijkenloop extra in het zonnetje gezet.
Op en rondom het prachtig aangelegde terrein van Wielervereniging HRTC zal zich op woensdag 29 juni dan ook een lang lint lopers vormen, dus u loopt nooit alleen. Iedere ronde komt u langs de verzorgingspost waar u gratis water kunt aanpakken. Aan de finish wacht een warm welkom, live muziek van de Notenkrakers, een welverdiende dorstlesser en allerhande ‘give-aways’. Bovendien kan iedere deelnemer leuke prijzen winnen, variërend van een loopshirt, loopsokken, petjes tot zelfs enkele paren loopschoenen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Intersport Bouchier en Assics. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij het clubgebouw van de HRTC, Holenweg 14 in Hoorn (naast zwembad De Waterhoorn). Een losse inschrijving kost € 3,00. Het startschot klinkt om 19.30 uur.
De ‘Wijkenlopen’ zijn een serie van 8 recreatieve looproutes door de verschillende wijken van Hoorn. Het evenement wordt georganiseerd door het Sportopbouwwerk in samenwerking met Intersport Bouchier en Running Time. Het is geen wedstrijd maar een recreatieve loop; het plezier in het lopen staat voorop. Er bestaat wel de mogelijkheid om te zien hoe snel u bent, want op de finishstreep loopt een tijdklok mee.
Deelnemen is voor iedereen met een passie voor het lopen mogelijk, van beginner tot gevorderde, van jong tot oud. De route is hier speciaal op gericht. De deelnemers kunnen de ronde van 2,5 kilometer al naar gelang hun conditie 1, 2, 3 of 4 maal afleggen.