Bewaking maakt Julianapark veiliger

ingevoerd op 30-6-2005

Om overlast en vernielingen in het Julianapark zoveel mogelijk te voorkomen hebben B en W besloten deze zomer in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag  bewakingsdienst Regio Control in te huren. Deze particuliere dienst houdt vanaf afgelopen weekend te voet en per fiets toezicht op wat er in het park gebeurt en kan zo nodig, eventueel met assistentie van de politie, optreden.
Vorige zomer hebben zich in het Julianapark en recreatiegebied Schellinghouterdijk de nodige problemen voorgedaan: vernielingen en (geluid)overlast door jongeren in het park en het nabijgelegen parkeerterrein aan de Nieuwe Wal. De politie heeft daar vorig jaar extra inzet op gepleegd.
Dit jaar willen gemeente en politie komen tot een geïntegreerde aanpak van de overlast en de veiligheid in het park door
• het aanbrengen van een extra verkeersdrempel op de rijbaan van het parkeerterrein
• extra politietoezicht in de vorm van het biketeam, dat volgende week van start gaat en ’s avonds in het park surveillances op de fiets gaat uitvoeren
• de inzet van een parkwachter die op zomerse dagen de rol van “gastheer” in het park kan vervullen. Er wordt momenteel naar een geschikte kandidaat gezocht.
• inzet van een bewakingsdienst als aanvulling op de politiecontroles.

Reacties
Reactie: (anton)
12-7-2005, 21:32
Er zijn véle hondenbezitter die errug simpel zijn hoor, je bent dus niet alleen. ’K zal hier ook niet op in gaan, dat is zinloos.

Reactie: (michelle)
12-7-2005, 18:39
JEMIG wat is dit zielig hee, gewoon een hele site vol van jou gezeik over honden die niet aan de lijn lopen. ze moeten jou lekker aan t lijntje buiten laten zeg,..want volgens mij is dat nog veiliger dan een trouwe viervoeter,.. wat denk je,..voor die uitwerpselen batalen we gewoon voor hoor,..dus sorry dan is de gemeente of wie dan ook anspraakbaar voor,..dan ga ik niet als een tutje met een zakje achter de honden z’n reed aanlopen.. en zo’n hond heeft ook beweging nodig dus ik laat ze gewoon lekker in t park lekker gek doen,.. ik snap best dat niet alle honden los kunnen en dat vind ik wat anders maar ik heb 2 kleine honden in jack russel formaat en die doen geen vlieg kwaad... dus doe ff normaal zeg,..

Reactie: (anton)
9-7-2005, 12:51
oh, ja, en wat de gemeente ook heel ’handig’ doet is om bij de 2e ingang van het Julianapark vanaf de dijk geen verbodsbord voor loslopende honden (meer) te plaatsen zodat ze de overtreders nooit kan bekeuren. Bij de andere 3 ingangen staat dit verbod wel aangekondigd. Als aso hondenbezitter zeg je dus heel simpel dat je door deze ene ingang bent gekomen. (en als er weer wel een nieuw verbodsbord komt, dan slopen ze die waarschijnlijk wel opnieuw)
(niet dat de meeste hondenbezitters zich hier ook maar iets van aan zoude trekken, deze personen hebben hun eigen regels. lang leve het eigen plezier!)

Reactie: (anton)
9-7-2005, 12:39
.....En bovendien is er HONDENBEZITTERSTERREUR in dit park (en in heel Hoorn trouwens). Deze asociale mensen laten hun gezeldschapsslaafjes/roofdieren loslopen overal in het park (en de rest van Hoorn) ook daar waar het (wat de gemeente Hoorn betreft) niet mag. (wat mij betrefet zou het altijd en overal verboden moeten zijn, loslopende honden. Je neemt maar alleen een hond als je een eigen stuk afgesloten grond hebt; straatracen mag ook niet, dat kan alleen bijv. in Zandvoort of Assen) De gemeente Hoorn heeft voor deze hondenbezitters-overlast (waar overigens veel klachten over binnen komen!) zo nu en dan een schijnactie door zogenaamde ’reinigings polities’ tijdelijk te laten "optreden" door eerst de hondenbezitters via de hondenbelasting een waarschuwing te sturen om ze vervolgens ’op locatie’ mondeling te verzoeken de honden aan te lijnen en de stront op te ruimen, en tegen de tijd dat ze een derde keer betrapt zouden kunnen worden is de korte schijnactie al afgelopen en is er niets veranderd. De gemeente is vermoedelijk bang voor de agressie van de hondenbezitters die zal ontstaan als er ECHT opgetreden zou worden. Maar nu: Je plaatst als gemeente af en toe een berichtje in de krant als zo’n korte "actie" er aan komt en veel mensen die bang zijn voor op hun afstormende honden (bijv. omdat je niet weet of je zal worden aangerand of gebeten en/of omdat je al eerder bent gebeten) die mensen denken dat er wat gaat gebeuren. Maar niet dus. Het lukt niet om rokers en niet rokers tevreden te krijgen in één kamer Gemeente Hoorn! Neem ’s een keer echt stelling, wees niet zo laf en ga inzien dat de Gemeente Hoorn er voor IEDEREEN zou moeten zijn en dus de klachten tegen de Hondenbezitterterreur echt aandacht moeten geven en hiertegen ECHT op te treden!
Iedereen heeft het recht om op een plezierige manier waar dan ook in Hoorn te vertoeven!

(De enkele hondenbezitter die wel zorgt anderen niet lastig te vallen mat hun hond buiten beschouwing gelaten. Suggestie voor een reactie van wèl asociale hondenbezitterskan bijv. zijn: wees zelf niet zo laf, schijtbak! je moet gewoon niet zeiken!)