Hoorngids steunt actie ‘Borrelen bij je buren’

ingevoerd op 28-8-2009

HOORN - Op zaterdag 33 september is het Borreldag, de dag van het jaar om van je buurt een thuis te maken. Hoorngids ondersteunt de Hoornse actie ‘Borrelen bij je buren’, een initiatief van stichting Thuisdrinken.

Deze week valt bij elk huis in Hoorn een envelop van Hoorngids in de bus. Hierin zit een folder met tekst en uitleg over ‘Borrelen bij je buren’. Ook bevat de folder een uitnodigingskaart. Mensen kunnen deze kaart gebruiken om hun buren uit te nodigen voor een Borreltje. Via stichting Thuisdrinken kan men 10 euro ontvangen als bijdrage in de boodschappen.

Het Blauwfonds, samen met Jagermeister organisator van de landelijke Borreldag, maakt dit tientje voor iedere gastheer of gastvrouw mogelijk. In totaal stelt het Blauwfonds 15.000 euro beschikbaar. Ook Hoorngids levert een financiële bijdrage: ‘We hopen dat zoveel mogelijk mensen in ons mooie Hoorn de buren uitnodigen voor een gezellig Borreltje. Elkaar leren kennen zorgt voor begrip en waardering. Het spreekwoord “een goede buur is beter dan een verre vriend” zegt het al. Het is fijn als je er voor elkaar kan zijn als het nodig is. Het maakt dat mensen zich prettig voelen in hun buurt.’

Directe aanleiding voor de Borreldag is het vroege entreetijdstip bij de horeca in West-Friesland. Binnenkort dient men voor middernacht binnen te zijn en daarom verwachten de Stichting Thuisdrinken en het Blauwfonds dat liefhebbers van een borrel bij de buren gaan drinken in plaats van in het café. Ook zal het op termijn bittere noodzaak zijn om bij de buren te gaan drinken: Door de Westfriese aanpak van het overmatig drinken onder jongeren zullen veel horecazaken de deuren helemaal moeten sluiten.

De Stichting Thuisdrinken hoopt nog dit jaar voldoende sponsors te vinden om startbijdragen te kunnen verstrekken aan nieuwe buurtZuipketen in West-Friesland. Ook wordt een beroep gedaan op bezitters van onroerend goed om grootschalige Zuipzalen te realiseren. Enkele verzorgingshuizen in Hoorn en Enkhuizen hebben al zaalruimte, inclusief biljarttafels met geheime vakken voor jeneverflessen, aangeboden.

Voor meer informatie over ‘Borrelen bij je buren’: stichting Thuisdrinken, telefoon 02221829321, www.Borrelenbijjeburen.nl.  Voor meer informatie over Borreldag: www.Borreldag.nl.

Reacties
Reactie: (Jeroen)
1-9-2009, 11:45
@Redactie: Heb het gelezen op de website van ons aller gemeente Hoorn. Snap natuurlijk direct de link. Het Blauwfonds... Geweldig! Ik moet duidelijk de woorden uit mijn eerste reactie terug nemen.

Reactie: (redactie)
31-8-2009, 11:42
@Jeroen,
Het originele bericht kun je hier lezen:
http://www.hoorn.nl/Smartsite.shtml?id=72914
Misschien verklaart dat iets.

Reactie: (Jeroen)
31-8-2009, 11:38
@Jodokus, ik woon niet meer in Hoorn, dus die folder waar dit op gebaseerd is heb ik nooit ontvangen. Het ontketenen van een hetze tegen het nieuwe horecabeleid is iets dat heel erg hard nodig is. Maar er lijkt wel geen alternatief in de startblokken te staan die zich voor het handhaven van het huidige beleid sterk wil maken. Best eng.

Reactie: (Jodokus)
31-8-2009, 00:44
@ beste Jeroen Vogel, ik begrijp uit dit grappige artikel dat het allen maar de bedoeling van de redactie is om het gemeentebeleid op de hak te nemen. Zowel met betrekking tot het sluitings uur om 24.00 uur in de Horeca wat er aan staat te komen als de aktie "eten bij je buren". Heb jij nog geen kaartje van de gemeente thuis gekregen? op die van mij stond "Appelmoes en Couscous", nodig je buren uit en je krijgt € 10,= van de gemeente. De burgemeester heeft in het NHD al laten weten dat hij zijn nieuwe buurman gaat uitnodigen, tja €10,= extra dat laat je toch niet lopen?
De redactie van hoorngids is er in mijn ogen echt niet op uit om de horeca met dit ludieke artikel te beschadigen, eerder om het gemeentebeleid ( inderdaad terecht!) te frustreren. Hoe meer tegengas die richting hoe beter wat mij betreft.

Reactie: (Jeroen Vogel)
30-8-2009, 23:09
Wat is dit artikel voor een kul?! Een fictieve datum, een telefoonnummer met elf cijfers en twee links die helemaal niet bestaan... Een stichting Thuisdrinken? Wat is het doel: het gemeentebeleid (terecht!) frustreren of de horeca een hak zetten?

Reactie: (Jodukus)
30-8-2009, 16:25
Wat een leuk initiatief. Na eten bij mijn buren ga ik ook borrelen bij mijn buren en voor allebei de activiteiten krijgen mijn buren nog eens € 10,= ja, ja. Wat het eten betreft, daar kun je vast heel wat blikken appelmoes en pakken couscous voor kopen, wordt echt smullen en gezellig. Ik verheug me er nu al op!
En drinken bij je buren? Helemaal te gek, normaal drinken we wel eens gezamenlijk een wijntje bij elkaar maar met zo’n extraatje doe je het toch sneller, ja en zeker na 1 januari want ach dan gaan we de deur maar niet meer uit, komen nooit vóór 24.00 uur bij een café aan.Het lukt ons zeker niet als we s’ avonds, een vergadering,een etentje of wat dan ook gehad hebben.
Nee dan is borrelen bij de buren zo gek nog niet!

Reactie: (rob)
29-8-2009, 17:03
volgend jaar op 1 april?/

Reactie: (Eugene Reet)
29-8-2009, 16:30
Fröbelwerk van gefrustreerde Hoorngidsredacteur..

Reactie: (dorpsgek)
29-8-2009, 04:37
niet te lam jan

Reactie: (jan)
29-8-2009, 00:54
Leuk borreldag, past goed bij het alcoholbeleid van Hoorn. Hypocriet zeg.