Rechter verbiedt kap bomen op Blauwe Berg

ingevoerd op 29-8-2009

HOORN - De gemeente Hoorn mag niet alvast beginnen met het kappen van ruim 130 bomen naast de atletiekbaan van Hollandia. De rechtbank in Alkmaar geeft de atletiekclub gelijk, omdat de gemeente de bijbehorende bouwplannen in De Blauwe Berg nog niet hard kan maken. Dit meldt het Dagblad voor West-Friesland zaterdag op haar website.
 
De voorzieningenrechter heeft bepaald dat de gemeente de kapvergunning net zo lang moet schorsen, totdat de het bezwaar van de atletiekvereniging is behandeld. De kwestie is aangezwengeld omdat de club bang is dat de gemeentelijke plannen in het gebruik van de atletiekbaan gaat bemoeilijken. Dat komt omdat de gemeente de dikke groenstrook voor een groot deel wil laten verdwijnen, zodat er woningen kunnen worden gebouwd op De Blauwe Berg.
Hollandia is bang dat de geluidseisen nog verder worden verscherpt als er ’buren’ komen te wonen. Zo zijn er al regels dat men tijdens het atletiekseizoen hooguit zes maal het startpistool mag gebruiken.

Het hele verhaal staat maandag 31 augustus in het dagblad voor west-friesland/enkhuizer courant

Reacties
Reactie: (Dwazig)
30-8-2009, 09:21
De donkere wolken zijn helaas nog niet verdwenen, maar het is een winstpunt dat gemeente Hoorn vooralsnog even met de handen van het groen moet blijven. Een gepaste felicitatie!