Arthur Helling weer lijsttrekker D66

ingevoerd op 15-7-2005

De leden van D66 Hoorn hebben Arthur Helling gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. De 37-jarige Helling is momenteel namens D66 Hoorn wethouder van onder andere sociale en economische zaken.

De geboren en getogen Horinees heeft alle vertrouwen in de verkiezingen van volgend jaar. Helling: “Bij de verkiezingen in 2002 hebben we tegen de landelijke trend in slechts een enkele stem verspeeld. In 2006 gaan we weer een goed resultaat neerzetten. De D66-fractie in de gemeenteraad onder aanleiding van Leo Pinxten volgt mij en het college constructief kritisch en zo hoort het ook! De fractie heeft duidelijke standpunten en een herkenbaar lokaal profiel ingenomen als het gaat om zaken als preventief fouilleren, de schoolcampus (kleinschaligheid, daar gaat ’t om!) en het gebruik van de gifspuit tegen onkruid. De inwoners van Hoorn weten wat ze aan ons hebben.”

Harold IJskes, voorzitter D66 Hoorn: ”Het bestuur van D66 Hoorn is ontzettend blij met Arthur Helling als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen in 2006! Hij is rustig, betrouwbaar, altijd bereidt tot samenwerking, maar hij heeft ook lef als het er op aan komt. Hij heeft vooral op economisch en sociaal gebied zijn kwaliteiten laten zien en kijken daarom ook vol vertrouwen naar de verkiezingen uit. Zo heeft hij Lidl, goed voor 200 tot 300 arbeidsplaatsen, naar Hoorn gehaald en behoort de Hoornse Sociale Dienst inmiddels tot één van de beste van Nederland.”

Arthur Helling wil zich graag nog een bestuursperiode voor de inwoners van Hoorn inzetten. “Onze  ICT-samenwerking met het onderwijs en andere gemeenten is uniek te noemen, de samenwerking met het bedrijfsleven is sterk verbeterd en na 20 jaar “hakketakken” met ondernemers in de binnenstad gaan we over enkele maanden van start met binnenstadsmanagement. Ook het proces van de stadsvisie hebben we op een goede manier kunnen afronden. Het was nieuw om blanco, dus zonder een van te voren bedacht plan, inwoners van de stad bij de toekomst te betrekken. Het was ook een nuttig leerproces voor de gemeentelijke organisatie. Met de stadskrant proberen we onze inwoners periodiek op de hoogte te stellen van de grote beleidonderwerpen. We zijn goed bezig, maar ik maak me ook zorgen. Zorgen over de snelheid van handelen en de prestaties van de gemeente en de overheid in zijn algemeenheid. Daarom trek ik ook ten strijde als voorzitter van de D66-rebellenclub tegen de Haagse regel- en privatiseringsdrift. Ik wil een andere overheid: innovatiever met een betere prijs/kwaliteit-verhouding. De overheid moet meer naar buiten kijken en minder met zichzelf bezig zijn. In Hoorn hebben we een eerste slag gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. Ik voorspel een revolutie de komende jaren binnen gemeentehuizen.”

De rest van de kandidatenlijst van D66 Hoorn wordt eind november door de leden vastgesteld. Dan zal duidelijk worden wie samen met Arthur Helling de verkiezingscampagne in zullen gaan. Helling: ”Net als in 2002 zullen we met een uitstekende kandidatenlijst komen. En weer zullen we een sterk lokaal profiel neerzetten. We willen graag opnieuw het vertrouwen van de kiezers krijgen en waarmaken.