Radio-ontvangst in West-Friesland blijft beroerd

ingevoerd op 15-7-2005

Minister Brinkhorst heeft onlangs in een Haagse commissievergadering beaamt dat de radio-ontvangstkwaliteit van Radio 1 en 2 in West-Friesland kwalitatief nog geen 100% is. Dit zei hij naar aanleiding van vragen van PvdA-kamerlid Martij van Dam, die de minister al langer onder druk zet om de ontvangstkwaliteit naar een aanvaardbaar niveau te tillen. Minister Brinkhorst zei hierover letterlijk: ”De oplossingen die zijn voorzien naar aanleiding van de klachten over de ontvangst in West-Friesland, zijn nog niet alle geïmplementeerd. Na de implementatie zal een aantal klachten resteren die niet in de FM-band zijn op te lossen, simpelweg vanwege de fysieke locatie.”

De minister gaf verder aan dat de komst van digitale radio en een nieuwe verkaveling van de etherfrequenties in de toekomst wellicht meer soelaas zouden kunnen bieden.    
PvdA-fractievoorzitter Ed Wagemaker heeft in het vroege voorjaar het tweede kamerlid ingeschakeld vanwege klachten die hem bereikten over de radio-ontvangst. Na aandacht in de media werd hij overspoeld door ondersteunende reacties. Inmiddels zouden er verbeteringen in de ontvangstkwaliteit zijn gerealiseerd, maar een e-mailronde onder de klagers leerde dat het hier en daar in Westfriesland zelfs slechter was geworden. In samenspraak met Martijn van Dam zal Wagemaker in het najaar wederom de klagers benaderen om te polsen hoe de ontvangst dan is. Die reacties zullen aangeboden worden aan minister Brinkhorst om te beklemtonen dat iedereen recht heeft op een goede publieke radio-ontvangst.

Reacties
Reactie: (Mathé Grooteman, Hoorn)
7-8-2005, 13:50
Bij deze wil ik mij ook aansluiten bij de mensen die geklaagd hebben over de slechte radio-ontvangst. Momenteel kan ik mijn voorkeurszender Radio 2 helemaal niet meer ontvangen. Deze wordt volledig "weggedrukt" door andere zender(s) (m.n. Arrow). Ik ervaar dit als zeer ergerlijk en ik hoop dan ook van ganser harte dat de hernieuwde klacht hierover die de hr. Wagemakers komend najaar wil overbrengen aan de Haagse politici meer succes zal hebben als in het verleden.