In 2007 landelijke Sinterklaasintocht in Hoorn?

ingevoerd op 23-7-2005

De Hoornse VVD-fractie stelt voor om in 2007 de landelijke Sinterklaasintocht in Hoorn te houden. Dat jaar viert Hoorn zijn 650 jarige bestaan en de intocht op landelijke televisie is dan mooie promotie.

Lees hier de brief van de fractie:


Aan het Bestuur van de Stichting Hoorn 650
Achterstraat 2
1621 GH   Hoorn
Info@hoorn650.nl
 
 Hoorn, 18 juli 2005
 Betreft: Sinterklaasintocht in 2007.

 Geacht Bestuur,

Ongetwijfeld krijgt u gevraagd en ongevraagd allerlei ideeën aangereikt voor de programmering van de jubileumviering van onze mooie stad. Het zullen deels bruikbare en deels onbruikbare suggesties zijn. Deels nieuwe ideeën zijn en deels ideeën waar u zelf ook al op was gekomen. In dat licht moet u ook deze brief zien.
Ons lijkt het een goed idee om in 2007 de landelijke Sinterklaasintocht in Hoorn te hebben. Enerzijds omdat het al erg lang geleden is dat de landelijke intocht in Hoorn was (1973 en 1983) en anderzijds vanwege het promotionele effect dat zulks heeft.
Een sinterklaasintocht garandeert immers een t.v.-uitzending, waarbij mooie plekjes in onze stad landelijk bekeken worden door een groot publiek.
Het is niet voor niets dat Alkmaar er bij haar jubileumviering voor heeft gezorgd dat de intocht in 2004 in Alkmaar werd gehouden.
Volledigheidshalve wijzen wij u er nog op dat de raad bedongen heeft dat het promotioneel effect van de jubileumviering een van de doelstellingen is.
In afwachting van uw reactie (en in afwachting van Sinterklaas!),
Met vriendelijke groeten,


Harry van Lunteren    Symen van der Meer
Raadslid VVD    Raadslid CDA

C.C.: College van B&W en media

Reacties
Reactie: (tomar)
23-7-2005, 17:22
Laten wij Sinterklaas maar van zijn paard schieten. Misschien dat die suffe vvd-fractie dan wakker wordt. Gegarandeerd meerdere tv-uitzendingen.