Hollandia wil in overleg met Gemeente Hoorn over Blauwe Berg-plannen

”Anders weer een gang naar de rechter”

Atletiekvereniging Hollandia hoopt binnenkort met de gemeente Hoorn rond de tafel te kunnen zitten. ”Ons wacht wederom een gang naar de rechtbank als wij er niet in slagen om met de gemeente tot overeenstemming te komen met betrekking tot de bouwplannen op de Blauwe Berg” aldus de club. Vorige week werd bekend dat ruim 130 bomen naast de atletiekbaan van Hollandia nog niet gekapt mogen worden. De voorzieningenrechter bepaalde dat de gemeente de kapvergunning net zo lang moet schorsen, totdat het bezwaar van de atletiekvereniging is behandeld.

Lees hier een reactie-column van Atletiekvereniging Hollandia:

‘Er is nog geen dictum, belt u later in de middag nog eens.’ De telefoniste van de rechtbank betuigt vervolgens haar spijt dat de gerechtelijke uitspraak in de zaak van AV Hollandia Hoorn - verzoekster - tegen het college van burge-meester en wethouder van de gemeente Hoorn - verweerder - iets langer op zich laat wachten dan twee weken geleden (do. 13/08) is afgesproken. Nadat ze me de betekenis van het woord dictum heeft uitgelegd - het deel van het vonnis dat de eigenlijke uitspraak inhoudt - spreek ik met haar af dat ze de brief met de uitspraak aangetekend naar mijn huisadres stuurt. Maar nog voordat de postbode me de brief de volgende dag overhandigt, heeft Joop Secretaris Musman de uitkomst van het proces al van de website van de Alkmaarse Rechtbank geplukt. Met het enthousiasme van een atleet die een persoonlijk record heeft gevestigd stelt hij me telefonisch op de hoogte van het voor ons positieve oordeel van de rechter. 
Natuurlijk ben ik net als Joop blij met de uitspraak van de bestuursrechter. Dat hij vindt dat de gemeente Hoorn eerst maar eens een definitief plan op tafel moet leggen voordat ze schop en bijl ter hand laat nemen voor het bouwrijp maken voor woningbouw op de Blauwe Berg is meer dan een erkenning van ons beroep. Het geeft een goed gevoel dat de gemeente Hoorn de vereniging als een serieuze gesprekspartner tegemoet zal moeten treden. Voor triomfa-lisme is echter geen plaats. Want zeg nou zelf: het is toch te treurig voor woorden dat een gemeentebestuur en een vereniging niet in staat zijn om in goed overleg en met afweging van voor beide partijen geldende belangen een probleem te tackelen. Dat wij - AV Hollandia - ten einde raad de rechter er bijhalen is om die reden een dieptepunt in onze relatie met het gemeente-bestuur van Hoorn. De Hoornse wethouder van sport, mevrouw Cilia van Weel, ziet dat gelukkig ook zo. ‘Deze zaak kent alleen maar verliezers’, liet ze zich ontvallen toen ik haar enkele dagen voor de uitspraak sprak.
Hoe nu verder. Door het vonnis maakt de gemeente een gedwongen pas op de plaats. Niet meer en niet minder. Op het moment dat er een definitief bouw-plan ligt is de gemeente gerechtigd opnieuw vergunningen te verlenen voor het bouwrijp maken van het terrein. Ons wacht wederom een gang naar de rechtbank als wij er voor die tijd niet in slagen om met de gemeente tot overeenstemming te komen met betrekking tot de bouwplannen op de Blauwe Berg. Eerlijk gezegd zit ik daar niet op te wachten, integendeel. Daarom roep ik alle betrokkenen op om (1) de last van het verleden af te leggen, om (2) na te denken over het uitgangspunt van het bestemmingsplan de Blauwe Berg, om vervolgens (3) plaats te nemen aan een ronde tafel en om (4) daar op basis van het bij 2 genoemde tot overeenstemming te komen over de ruimtelijke ordening van het gebied dat door vermeende belangentegenstellingen zoveel kopzorgen geeft. - Van een sport- en recreatiepark met dwalingen wordt Hoorn echt niet wijzer.

Mt.  

Reacties
Reactie: (horinees)
8-7-2010, 11:46
Een blinde kan van ver al de toekomstige problemen met de ’nieuwe buren’ zien aankomen. Die bomenkap is nergens voor nodig. En dat zeg ik, iemand die het NOOIT voor ene boom opnam. Maar Hollandia is hier de al jaren op deze plek gevestigde partij, zij zijn niemand tot last en dat zij nu tegen die kap zijn is wat mij betreft om begrijpelijke redenen.

Hollandia heeft in deze mijn steun. Die woningbouwer kan en mag van mij in de bagger zakken met zijn poenerige ’nooit genoeg’ houding.

Laat die groene buffer daar maar lekker staan. Mocht onze gemeente onder een hoedje spelen/gespeeld hebben met die aannemer cs: screw that. De belangen van Hollandia komen eerst maar zijn in zo’n geval dan wel verkwanseld. Daar moet dan wat mij betreft een diepgaand onderzoek naar komen, met zware sancties. En ja, normaliter haat ik dit soort onderzoeken, maar een armlastige vereniging piepelen kan en mag geen doorgang vinden.

Reactie: (robert)
8-7-2010, 11:31
In Hoorn is het helemaal dood ik praat met veel jongeren en er word zich dood verveelt hier in Hoorn.(gaan jongeren kloten)
Die Summergames stellen ook niks voor dus maak die plannen af op de blauweberg!!

Reactie: (Meerkerk)
4-9-2009, 23:28
wanneer komt die discotheek en bioskoop nou?? Wat een suf dorp dat Hoorn!!

Reactie: (krrs de greeuw)
1-9-2009, 22:23

hou vol tegen deze op dit moment onnodige kapvergunning

laat jullie niet ontmoedigen,
door de hoor en adviescommisie
veel succes