Treinen en poppenhuizen trekken veel publiek

Plus 250 kinderfornuisjes uit Bobbenjaanland...

Het is de laatste weken goed druk in het Hoornse Museum van de Twintigste Eeuw. Mede dankzij het regenachtige weer, maar ook vanwege de voor-elk-wat-wils-exposities, zijn er elke dag honderden bezoekers op de verschillende verdiepingen te vinden. Het museum heeft deze zomer bewust gekozen voor tentoonstellingen voor het hele gezin: Zo worden er modeltreinen, poppenhuizen en speelgoedfornuisjes getoond. En uiteraard zijn er twee verdiepingen vol met nostalgische inrichtingen en voorwerpen van de afgelopen 100 jaar.

Lees hier meer over de wisselexposities:

Treinen op het spoor
(t/m 30 oktober 2005)
Geen ander vervoersmiddel spreekt zo tot de verbeelding als de trein. De massieve kracht en snelheid imponeerde en bekoorde iedere reiziger. De trein heeft in de afgelopen eeuw grote veranderingen ondergaan. Aan de hand van honderden miniatuurtreinen wordt de geschiedenis van het spoor in Nederland verteld en verklaard. Van stoomtrams en zware locomotieven tot de moderne ICE treinen, alle ontwikkelingen komen aan bod. Er valt voor iedereen veel te genieten en te bewonderen met al deze prachtige miniatuurtreinen! Speciaal voor kinderen is er een modelspoorbaan met echte rijdende treinen.

Poppenhuizen & speelgoedfornuisjes
(t/m 30 oktober 2005)
Een hele zaal vol met prachtige poppenhuizen en fornuisjes. Geniet van die prachtig ingerichte poppenkamers en verwonder u over het treffende tijdsbeeld dat u van de jaren ’50 tot en met de jaren ’70 wordt geboden. De expositie geeft een kaleidoscopisch overzicht van het vele dat er aan poppenhuizen bestaat in Nederland. Van klein tot groot formaat, uitgevoerd in hout, karton, metaal of plastic, alle soorten trekken aan uw oog voorbij. De grote en unieke collectie speelgoedfornuizen (250 stuks!) past wonderwel bij de poppenhuizen en completeren het beeld van knusse huiselijkheid.