Lappendag eindigt met rellen

Minder druk dan voorgaande jaren

De traditionele lappendag in Hoorn is maandagmiddag rommelig afgelopen. Groepen dronken jongeren vernielden kramen en gooiden planken tegen winkelruiten. De mobiele eenheid heeft charges verricht en vijftien tot twintig mensen aangehouden. Daarna werd het snel weer rustig in Hoorn.

De dag begon eerder rustig. Er leken minder bezoekers dan voorgaande jaren en uit veiligheidsoverwegingen waren er minder kramen opgesteld.

Reacties
Reactie: (Lapjeskat)
20-8-2005, 23:08
Lappendag: Dom feestje, gaat nergens over wat mij betreft. Het ’lachen’ van de dronkenlappen is eigenlijk een vorm van huilen.

Kortom: je bent een Dronkenlap (p)en dag, je gaat weer naar huis(?) (voor zover je de weg niet helemaal kwijt bent)

Reactie: (Jaap)
20-8-2005, 16:47
De sfeer was niet eens dreigend de sfeer was gezellig alleen op het laatst liep het uit de hand omdat er twee groepjes jongens ruzie kregen. Voorderest lekker gezellig

Reactie: (Laurie)
19-8-2005, 13:49
Ze kunnen het beter de zuip-vecht-verniel-je-rond-dag noemen, wat een verschutting zeg. Had vorig jaar overgeslagen wegens vakantie. Verheugde me er nu echt op. Ik ga volgend jaar toch maar niet en misschien wel nooit meer, heb geen zin in die dreigende sfeer, bah!

Reactie: (Daniël)
16-8-2005, 23:31
Wat jammer dat ik op dat moment mijn roes al aan het uitslapen was,had graag een robbertje meegevochten MET de politie om dit soort mislukkelingen voor eens en altijd duidelijk te maken dat je respect dient te hebben voor andersmans goederen ook al ben je nog zo dronken van die 2 biertjes die je gehad hebt.Dit soort kleine kinderen moeten gewoon lekker bij mama thuis blijven en niet ONS feest gaan lopen verzieken,was het niet dat door dit soort praktijken de gemeente besloten had om de kroegen een afkoelingsperiode te laten inlassen? Als zij zo bezig blijven, en de omstanders die zich er altijd weer mee willen bemoeien, zal het mij niets verbazen dat lappendag op deze wijze niet langer gevierd mag worden..Is dat dan wat we willen,een echte dooie ouwe lullenstad van deze mooie stad maken,blijf zo bezig en het zal gebeuren..