Dierentehuis zoekt eigenaren honden

ingevoerd op 17-8-2005

In het Dierentehuis Hoorn zitten op dit moment drie honden die vorige week in Hoorn gevonden zijn en waar zich geen eigenaar voor meldt, zodat helaas het vermoeden bestaat dat ze bewust op straat zijn gezet.

Ten eerste een Golden retriever teef (foto 1) die op 10 augustus j.l. gevonden is; ze stond in een park in de Risdam aan een boom vastgebonden. Aan de hand van haar chipcode hebben we kunnen achterhalen dat de hond Kissyfur heet en 8 á 9 jaar oud is. Ook bleek dat ze 2 jaar geleden door haar vorige eigenaresse is weggedaan wegens emigratie, maar helaas had zij geen gegevens van de mensen die haar toen hebben overgenomen.

En dan zijn er op 13 augustus ook nog twee teefjes gevonden in de Risdam (foto 2). Deze Jack Russell / boerenfox-achtige kruisinkjes horen duidelijk bij elkaar en kunnen heel goed zusjes zijn.
Kent u één van deze honden? Belt u dan alstublieft even naar het asiel: 0229-218197. Alle informatie is welkom!

Reacties
Reactie: (Echte dierenliefhebber)
18-8-2005, 23:59
o, ik zie dat boven het eerste (korte) berichtje ook
dierenliefhebber staat, had ik dat geweten dan......... maar goed, het langere bericht van 13:44 is van een ander persoon...........

Reactie: (dieren liefhebber)
18-8-2005, 13:44
Vrijwel niemand heeft het recht om zich een dier toe te eigenen vind ik. Honden bijv. hebben niet de mogelijkheid om hun instinkten tot z’n recht te laten komen maar moeten zich schikken naar de personen die vinden dat het dier hun eigendom is. Honden (en andere dieren) verblijven buiten hun natuurlijke keuze om in te kleine ruimte’s nl. in huizen, aan touwtjes vast, in hokjes kooitejes bakjes etc.. Ooit zijn Wolven gevangen genomen door mensen die vervolgens aan het fokken zijn geslagen waardoor o.a. de volgende kwalen/pijnlijkheden de voormalige volven (honden) zijn toegebracht: hart-, vaat-, bloed-, endocriene-, spondylose-, oog-, huid-, zenuwstelsel-, verteringsstelsel-, heup-, elleboog,- gewrichts- en immunologisch ziektes/aandoeningen. Honden zijn door de “honden-liefhebbers” gefokt/misvormt, op grootte, lengte, gedrag, kleuren, haardracht, aaibaarheid, kop en bijtkracht. Krankzinnig is het.
De meeste dierenbezitters (ontvoerders) zijn slecht naar dieren toe OF vergissen zich. Het zijn zeker geen dierenvrienden maar vrienden van het eigen geluk wat een dier ze brengt, hoewel ik daar in de meeste gevallen m’n twijfels over heb dat dat het geval is aangezien vele honden dagelijks op hun donder krijgen omdat ze hun instinkt willen volgen, en daar houden hondenbezitters
niet van, die houden dus niet van honden. De enkeling die z’n gezeldschapsslaafje wel z’n gang laat gaan die veroorzaakt weer overlast naar anderen. (angst voor honden, 30.000 hondenbeten per jaar in nederland + 1 dood (kind))
Kunnen hondenbezitter niet geestelijk omgefokt worden tot zij gesocialiseerd zijn naar honden en naar niet dierenbezitters (echte dierenvrienden) toe?

Reactie: (dierenliefhebber)
18-8-2005, 11:17
Bah, hier kan ik echt kwaad om worden. Om zomaar je hond ergens achter te laten. Aan een boom of wat dan ook. Als je er vanaf wil, breng hem dan tenminste naar het asiel ipv zo. Walgelijk, die mensen verdienen geen dieren.