Wrakken van gezonken bootjes moeten weg

ingevoerd op 17-8-2005

In de week van maandag 29 augustus begint het baggeren van de Karperkuil, Vollerswaal en de Turfhaven. Daarbij worden ook wrakken van gezonken bootjes opgediept. Het gaat om wrakken van naar schatting 6 bootjes in de Vollerswaal, 1 in de Turfhaven en 2 in de Karperkuil. Ze worden ontdaan van de verontreinigde bagger en afgevoerd naar een erkende eindverwerker.
 
Eigenaren die hun bootje willen behouden, moeten zich vóór 29 augustus 2005 melden bij de gemeente (Bureau Stadstoezicht 0229 252059), waarbij zij aangeven om welk bootje het gaat.
Als de bezitter van het opgediepte wrak kan aantonen dat hij de rechtmatige eigenaar is, plaatst de gemeente de wrakken na schoonspuiten in depot. De eigenaar kan het wrak daar ophalen na betaling van de kosten van het opdiepen, schoonmaken en in depot houden.
Omdat de waterbodem ernstig is verontreinigd, mogen de bootjes slechts onder voorwaarden en met toestemming van Rijkswaterstaat, Dienst IJsselmeergebied in Lelystad, door de rechtmatige eigenaar worden verwijderd.