Man vergrijpt zich aan bejaarden in regio Hoorn

ingevoerd op 18-8-2005

In verband met een politieonderzoek in het kader van een reeks zedendelicten in de omgeving van Hoorn wil de politie de hulp van het publiek inroepen. Gezien de ernst van de zaak en het feit dat er voldoende aanwijzingen zijn die de bekendmaking rechtvaardigen gaat de politie over tot deze stap.

Vanaf begin juni tot begin augustus is een viertal vrouwen aangerand in een verzorgingshuis in de Sweelinckhof in Wognum en in de Berkenhof in Berkhout (de data van de incidenten zijn:  8 juni, 9 juli, 27 juli en 3 augustus). De slachtoffers betreffen hoogbejaarden die zelfstandig wonen in een aanleunwoning van de verzorgingshuizen. Zij maken het naar omstandigheden goed.

In alle gevallen is de verdachte laat in de avond de woning van het slachtoffer binnen geslopen. De verdachte heeft het volgende signalement: blanke man, tussen de 17 en 35 jaar, lengte 1.70 tot 1.85 meter, fors postuur, bol gelaat, geen gezichtsbeharing, (donker-)blond haar in een gedekt kapsel en spreekt Nederlands. Een compositietekening van de verdachte is in dit bericht bijgesloten.

De politie komt met dit bericht naar buiten omdat het onderzoek nu aanvullende informatie verlangt waarbij het publiek mogelijk een belangrijke bijdrage kan leveren. Wat  mogelijk niet verdacht lijkt kan toch waardevol zijn.

De politie stelt met name de volgende vragen aan het publiek:

Zijn er familieleden of andere bezoekers van de genoemde huizen, die van de bewoners hebben vernomen dat zij lastig zijn gevallen bijvoorbeeld door onbekende telefonisch bellers(met seksueel getinte opmerkingen)?
 
Zijn er familieleden of andere bezoekers van de genoemde huizen, die van bewoners hebben vernomen dat zij lastig zijn gevallen door gluurders in de genoemde periode. Dit kan ook natuurlijk buiten deze periode zijn gebeurd en ook dan is de politie geïnteresseerd?
 
Hebben mensen woonachtig in de omgeving van de verzorgingshuizen bijvoorbeeld tijdens een wandeling of het uitlaten van de hond in de avonduren personen gezien die mogelijk iets te maken kunnen hebben met de genoemde zaken?
 
Kennen of herkennen mensen de man van de compositietekening of van het genoemde signalement?
 
Heeft u informatie die nu niet gevraagd is maar wel relevant kan zijn voor het onderzoek? Dan hoort de politie dat graag.
 

 De politie heeft een onderzoeksteam op deze zaak gezet. Over het onderzoek zelf worden geen nadere mededelingen gedaan. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie naar 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief). Indien u informatie heeft over een verdachte persoon of omstandigheden, die u liever anoniem doorbelt, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 

Reacties
Reactie: (is dit dezelfde debiel??)
29-8-2005, 17:29
Politie Ede zoekt aanrander bejaarde vrouwen

Uitgegeven: 29 augustus 2005 15:25
Laatst gewijzigd: 29 augustus 2005 15:27

EDE - De politie in Ede is op zoek naar een man, die tussen april en augustus van dit jaar bejaarde en hulpbehoevende vrouwen in hun eigen huis heeft aangerand. In een geval kwam het tot een verkrachting, aldus een woordvoerder van de politie.

De man zoekt zijn slachtoffers voornamelijk in bejaardenhuizen en aanleunwoningen. Hij komt ’s nachts de slaapkamer van zijn slachtoffers binnen door langs gevels en balkons naar openstaande deuren en ramen te klimmen. De aanrander dwingt de vrouwen vervolgens met geweld seksuele handelingen te plegen of toe te staan. De mishandelde vrouwen zijn tussen de 52 en 90 jaar oud. De meesten zijn volgens de zegsman van de politie echt bejaard te noemen.


Overstuur

Een aantal aangerande vrouwen is volgens de politie doof of anderszins lichamelijk gehandicapt. De meeste slachtoffers zijn door het incident ernstig overstuur. De politie vermoedt dat niet alle vrouwen aangifte hebben gedaan en wil daarom niet zeggen om hoeveel slachtoffers het precies gaat.

Opsporing Verzocht

Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de kwestie. Op televisie is een reconstructie van de insluipingen te zien. Ook toont de politie een fiets, die de vermoedelijke verdachte heeft achtergelaten na een vergeefse achtervolging door de politie.


Reactie: (Deniezze)
20-8-2005, 18:38
Wat is dit voor een halvezool?!?!

Reactie: (Daniël)
19-8-2005, 20:42
Daar kunnen ze helaas ook geen ijzer met handen breken.
Ik dacht zelf eerder aan iets als landelijk op tv,met naam/ toenaam/foto/adres want als je andere mensen hun privacy ontneemt door ze in hun eigen huis aan te randen,moeten ook zijn privégegevens maar op straat komen te liggen zodat iedereen weet wat voor mafketel hij is..

Reactie: (klaas)
19-8-2005, 00:02
Zieke geest. Een gevalletje voor het Pieter baan centrum.