Feest in Hoorn naar aanleiding van 50ste verjaardag nijntje pluis

Nijntje neemt verjaardagscadeau, een 500 m2 groot bloementapijt, in Hoorn in ontvangst

Donderdag heeft “nijntje pluis”, het wereldberoemde konijn van de hand van Dick Bruna, in Hoorn een uniek verjaardagscadeau in ontvangst genomen. Burgemeester Van Veldhuizen ‘overhandigde’ het 500m2 grote bloementapijt, gemaakt van ruim 100.000 begoniabloemen aan nijn, die speciaal voor deze gelegenheid naar Hoorn was gekomen.
 
De Begoniakwekers uit de regio, afkomstig uit het dorp Zwaagdijk, hebben dit jaar voor de zesde keer het historische plein “de Rode Steen” opgesierd met het grote bloementapijt. Binnen een tijdsbestek van 24 uur zijn de ruim 100.000 bloemen één voor één op de landerijen geplukt en vervolgens één voor één op het plein neergelegd. Het bloementapijt blijft tot en met zondag 28 augustus voor het publiek te bezichtigen.

Meet & greet nijntje op zaterdag en zondag
Op zaterdag en zondag zal nijntje, speciaal voor de kinderen, op de Rode Steen aanwezig zijn. Tussen 11.00 en 17.00 uur zal nijntje ieder uur op het plein te vinden zijn om handjes te geven en met kinderen op de foto te gaan, uiteraard met het Begoniatapijt op de achtergrond.
Het begoniatapijt is dagelijks te bezichtigen tot en met zondag 28 augustus. Openingstijden van ’s morgens 10.00 tot ’s avonds 22.00 uur . Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.