D66 Statenfractie bekijkt Westfrisiaweg

ingevoerd op 28-8-2005

Vrijdagmiddag 2 september brengt de statenfractie van D66 Noord-Holland van 12.30-18.00 uur een werkbezoek aan de Westfrisiaweg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen. Met dit werkbezoek laat D66 zich informeren over de mogelijke knelpunten die zich kunnen voordoen bij de toekomstige verbetering van de Westfrisiaweg. In het najaar zal Provinciale Staten een besluit  nemen over de verbetering van de Westfrisiaweg.

De Westfrisiaweg is al jaren een knelpunt, met name wat betreft de veiligheid en bereikbaarheid van Hoorn en Enkhuizen. D66 vindt dan ook dat deze weg verbeterd moet worden, maar wel via een goede landschappelijke inrichting. Om in het najaar in Provinciale Staten een goed besluit te kunnen nemen zal D66 tijdens dit werkbezoek goed luisteren naar de standpunten van de verschillende gemeenten en actiegroepen langs dit tracé.
Het werkbezoek begint om 12.30 uur in Heerhugowaard. Wethouder De Boer zal hier een toelichting geven op nut en noodzaak van een verbetering van de Westfrisiaweg in de ogen van de gemeente Heerhugowaard.
Om 13.45 uur zal de statenfractie per bus arriveren in Avenhorn. Hier zal D66 van wethouder Moeijes het standpunt vernemen van de gemeente Wester-Koggenland, evenals de mening van de actiegroep Berkhout is Boos.
Om 15.00 uur wordt gestopt in Hoogkarspel. De statenleden zullen hier door de gemeenten Hoorn, bij monde van wethouder Helling, en Drechterland geïnformeerd worden. Tevens zal de actiegroep Niet door ’t lint zijn mening geven.
Het werkbezoek eindigt aan het einde van de middag in Enkhuizen, waar burgemeester Eggermont namens de gemeenten Enkhuizen en Stedebroec zal spreken.