Archeologische Dienst toont recente vondsten tijdens Kunst- en Cultuurweekend

ingevoerd op 28-8-2005

De Archeologische Dienst stelt tijdens het culturele weekend op 3 september de zolderexpositie met recente archeologische vondsten een dag extra open voor het publiek. Was de tentoonstelling deze zomer alleen tijdens de woensdagmarkten open, nu krijgen ook mensen die door de week niet kunnen komen de kans  alsnog te gaan kijken. Dat kan op zaterdag 3 september tussen 11.00 en 16.00 uur.

Dit jaar is de expositie ook nog te zien op de woensdagen 24 en 31 augustus  (13.30 tot 16.30 uur) en op zaterdag 10 september (Open Monumentendag). De toegang is gratis. Ingang via het  poortje tussen Nieuwsteeg 40 en 42.
Te zien zijn onder meer vondsten van de opgraving in 2004 op het terrein van de voormalige Winstonbioscoop (voorwerpen van aardewerk, metaal, leer, hout en glas). Verder zijn vondsten te bekijken van de opgraving aan de Karperkuil (17e-eeuwse scheepswerf), de kloosters Bethlehem en Nieuwlicht in Blokker en het recente onderzoek op het terrein van de voormalige schouwburg aan de Westerdijk.