Fietsen met MAK Blokweer langs kloosters

ingevoerd op 7-9-2005

In het weekeinde van 10 en 11 september openen vele monumenten hun deuren om met zoveel mogelijk mensen de dagen van “Het Open Monument “ te vieren.
MAK Blokweer haakt daarop in en heeft een fietstocht uitgeschreven die prachtig aansluit bij dit initiatief.
MAK Blokweer, gelegen aan Kloosterhout, is gebouwd in het gebied waar vroeger de kloosters van Blokker stonden.
De fietstocht voert u naar de twee locaties waar de kloosters hebben gestaan en verder langs kloosters in de binnenstad van Hoorn, waarvan nog duidelijke restanten herkenbaar zijn.
De tocht is niet lang, ca. 15 km, maar onderweg komt u langs veel interessante onderwerpen, die het waard zijn om even te stoppen.
Bovendien krijgt u een mooi uitgewerkte beschrijving mee, die u een duidelijk beeld geeft van de roerige geschiedenis van de verschillende kloosters.
De fietstocht begint en eindigt bij MAK Blokweer en dat is een mooie gelegenheid om ook een bezoek te brengen aan het Theater van het Landschap boven in de groene “molshoop”. Als het weer het toelaat is het zeker ook de moeite waard om een wandeling te maken in het mooie Natuurpark, dat ook bij MAK Blokweer behoort.
De beschrijving van de fietstocht kunt u kopen aan de balie van het molshoopcafé voor de luttele prijs van € 1,--. Ook ná dit weekeinde is deze fietsroute te koop bij de balie.
MAK Blokweer
Kloosterhout 1-2
1695 JC Blokker
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag  10.00 – 16.00 uur
                          Zaterdag                   13.00 – 16.00 uur
                          Zondag             11.00 – 16.00 uur
MAK Blokweer biedt jong en oud actieve en recreatieve mogelijkheden om kennis te maken met natuur, milieu en de historie van het landschap van West-Friesland.
MAK Blokweer wil met haar werkwijze en activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de totstandkoming van een duurzame samenleving.