Schuldhulpverlening via PLANgroep

ingevoerd op 7-9-2005

De schulden bij de Nederlandse bevolking lopen op. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen. Wanneer inwoners van Hoorn in een dergelijke positie terechtkomen, kunnen zij een beroep doen op PLANgroep Schuldhulpverlening. Deze organisatie is door de gemeente ingehuurd om de schuldhulpverlening voor haar inwoners uit te voeren. In bepaalde gevallen is het nodig om een cliënt via budgettering uit de problemen te helpen. Dit gebeurt via de Kredietbank Noordwest in Alkmaar. Het budgetteren vindt plaats via een aanvraag bijzondere bijstand.

GEEN ANDERE BUREAUS
Aangezien de gemeente Hoorn voor schuldhulpverlening PLANgroep SHV en voor budgettering de Kredietbank Noordwest heeft ingeschakeld (en ook voor deze diensten betaalt), verleent de gemeente geen vergoeding voor andere bureaus die zich met deze zaken bezighouden.
Ga dus niet in op aanbiedingen van andere dan de genoemde instanties.

MEER WETEN
Wie meer wil weten over schuldhulpverlening en budgettering, kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met PLANgroep SHV. De medewerkers van PLANgroep SHV zijn te bereiken op tel. 0229 252620. Als u zich aanmeldt, krijgt u een formulier thuisgestuurd. U stuurt het ingevulde formulier retour en ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een eerste gesprek.  U kunt ook naar het inloopspreekuur komen in het stadhuis. Iedere donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur kunt u daar geheel vrijblijvend langskomen om vragen te stellen aan de consulent of om u aan te melden (balie 8 van Sociale Zaken).

Reacties
Reactie: (redactie)
24-12-2007, 16:20
Het telefoonnummer van de Plangroep is nu: 0229-750960