Parkeerverbod Scheldeweg en Rijnweg

ingevoerd op 7-9-2005

Steeds vaker parkeren mensen hun auto op de Rijnweg en de Scheldeweg op plekken waar dat de doorstroming van het verkeer belemmert en voor onveilige situaties kan zorgen. Vanwege het toenemend aantal klachten hierover zijn B en W van plan een parkeerverbod in te stellen op de Scheldeweg en op het gedeelte Rijnweg tussen het fietspad naar de tuibrug en de Scheldeweg.

Bewoners van de straten langs beide wegen (delen van Dukaat, Florijn, Dubloen, Dvorakhof en Smetanahof) hebben een brief gekregen met het verzoek op het plan te reageren. Pas daarna nemen B en W het benodigde verkeersbesluit.
B en W zijn van mening dat een goede bereikbaarheid voor bewoners en hulpdiensten en de verkeersveiligheid ter plaatse van het hoogste belang zijn. In de aanliggende woonbuurten zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig, zij het op enige loopafstand.

Reacties
Reactie: (mike)
1-10-2005, 10:38
Niet alleen genoemde straten komen in aanmerking voor een parkeerverbod, maar ook de Diezeweg t.h.v. de Pissarohof. Onnodige irritatie, verkeersonveilige verrichtingen (Connexxion rijdt hier 4x keer in het uur) en schade kunnen worden voorkomen wanneer de gemiddeld 10 geparkeerde auto’s ietsje verderop dienten te parkeren.