Bestuur huurdersvereniging Sterflats Hoorn stapt op na meningsverschil

ingevoerd op 4-9-2009

Tijdens een door de bewoners van de Sterflats in Hoorn bijeengeroepen Bijzondere Algemene Ledenvergadering is het bestuur van de bewonersvereniging Sterflats opgestapt. De vergadering die geleid werd door de heer Weevers van de Woonbond bracht bijna 100 bewoners bijeen die eensgezind waren in het afwijzen van de vergaande toezeggingen door het bestuur aan IntermarisHoeksteen om mee te werken aan eventuele sloopplannen. Deze handelswijze werd door de bewoners als onbehoorlijk ervaren.

Na overtuigende presentaties van een aantal bewoners waarin zij hun ongenoegen kenbaar maakte, wachtte het bestuur een stemming van een motie van wantrouwen niet meer af, en trad per direct terug. Inmiddels is er actie ondernomen om op zeer korte termijn een nieuw interim bestuur te formeren dat na goedkeuring binnen 6 weken wordt geinstalleerd.

Hoewel de bewoners het betreuren dat het tot deze confrontatie heeft moeten komen, werd alom de urgentie van daadkrachtig handelen onderstreept om zo het noodzakelijke tegenwicht te kunnen bieden aan de voortdurende dreiging van IntermarisHoeksteen om 120 woningen van het unieke monument Sterflats te slopen.

Reacties
Reactie: (Juul)
10-9-2009, 14:10
Haha, je had die drie koppen moeten zien die avond. Ze konden niets, maar dan ook helemaal niets zeggen. Wat een zielige vertoning was dat om het bestuur zo te zien zitten. Onze gemeente Hoorn moet tegen zijn, zo niet, dan heb ik geen enkel respect meer voor deze gemeente. Dat is 1 ding wat zeker is. En dat gezeik over jongeren die vernielen moet dan ook maar eens over zijn. Witte boorden criminelen geven heel veel verkeerde voorbeelden en ze mogen vaak hun gang maar gaan.

Reactie: (kees)
5-9-2009, 22:34
Heel goed dat bestuur is zeker een keer meegeweest op het miljoenenjacht van Zeeman want waar heeft hij dat schip anders voor.
En ik zou maar opschieten met het instaleren van dat nieuwe bestuur, maar ik snap de bewoners niet jullie wonen goedkoop en zijn tevreden dan laat je je huis niet uitjagen door zon gladde arogante Hoiting die van twee walletjes eet nee toch.