PvdA wil Dance-feest in schouwburg tot 4 uur ’s nachts

ingevoerd op 29-9-2005

Raadslid Broersma van de PvdA heeft het College van B&W in een brief gevraagd om een aanstaand Dance-feest in schouwburg Het Park toe te staan tot 4 uur ’s nachts. Ook hoopt de PvdA-fractie dat B&W willen meewerken aan de komst van de Dance-boot naar Hoorn.

Lees hier de brief van de PvdA:

Aan het college van b en w
Nieuwe Steen 1
1625 HV Hoorn

Hoorn, 28 september 2005
Betreft: artikel 37 vragen.

Geacht College,

Zoals u misschien weet zijn er afgelopen jaar drie dancefeesten georganiseerd in schouwburg Het Park. Deze feesten, “Park Avenue” geheten, zijn georganiseerd door jongeren zelf. De organisatie heeft in goed overleg met de schouwburgdirectie prima afspraken gemaakt om nog een aantal van dergelijke feesten te organiseren. Helaas kon het feest van deze maand niet doorgaan i.v.m. een dubbele boeking in de schouwburg. Gelukkig heeft de directie al laten weten dat het feest op 3 december wel definitief door kan gaan.
Een vraag die bij de organisatie en bij mijn fractie leeft is de volgende: is het mogelijk om het feest ”Park Avenue” door te laten gaan tot 0.4.00 uur, net zoals de sluitingstijden voor de horecagelegenheden in de binnenstad. Vanuit de wandelgangen heb ik begrepen dat het vorige feest in de schouwburg vanwege een compromis moest eindigen om 0.3.00 uur, dit om horecaondernemers van o.a. de Vale Hen/Dubbele Buurt niet al te veel voor het hoofd te stoten. Enkele horecazaken zijn bang voor “oneerlijke” concurrentie. Zelf denkt mijn fractie dat de feesten van Park Avenue juist een verrijking voor de Hoornse binnenstad zijn. De feesten trekken veel en nieuw publiek naar Hoorn toe die ook later op een ander tijdstip naar de café’s kunnen gaan. Daarnaast maakt een sluitingstijd van 0.3.00 of 0.4.00 uur voor de concurrerende horeca niks uit, want de bezoekers mogen na 0.2.00 uur toch nergens meer in. Wij hopen dat het college bereid is om de sluitingstijd op te rekken naar 04.00 uur.
 
Verder hebben wij vernomen dat de organisatie van Park Avenue, in de persoon van Rob van der Molen, nog een ander leuk idee heeft, namelijk een dancefeest op een 90 meter lange boot waar 1500 mensen op kunnen verblijven.
De bedoeling is om de boot, die normaal als discoboot in de Amsterdamse IJ haven ligt, op 25 maart naar Hoorn te laten komen. De havenmeester heeft al aan de organisatie laten weten dat de boot het beste aan het Oostereiland kan afmeren. Op deze manier veroorzaken de bezoekers ook geen overlast voor omwonenden. Als iedereen aan boord is vaart het schip het IJsselmeer op om vervolgens rond 0.4.00 uur weer terug te keren. Wij hopen ook bij dit idee op een positieve houding van uw kant als het gaat om het verlenen van een vergunning. Ook hierbij is de gewenste sluitingstijd weer 04.00 uur.
De PvdA-Hoorn is van mening dat tot het moment van realisatie van een discotheek op de Blauwe Berg er voldoende aanbod voor de jongeren in Hoorn e.o. moet zijn op dancegebied. Daarom is het te waarderen dat jongeren zelf, zonder winstoogmerk, hun nek uitsteken om goede danceactiviteiten op poten te zetten. Het minste wat van de gemeente kan worden verwacht is een coulante houding richting organisatoren, zeker als het om de sluitingstijd gaat. De PvdA-Hoorn hoopt op een positief gebaar vanuit het college.
 
 

Met vriendelijke groet,
Namens de fractie van de PvdA Hoorn,

Simon Broersma