Nieuwe wijkaanpak van start in Kersenboogerd

ingevoerd op 4-10-2005

Binnenkort gaat de nieuwe wijkaanpak van start in de Kersenboogerd. Op 11 oktober, 8 en 10 november en 13 december vinden hierover de eerste buurtbijeenkomsten plaats. Wijkbewoners hebben een uitnodiging gekregen voor een bijeenkomst in hun buurt.  Kersenboogerd is de vijfde wijk waar de nieuwe wijkaanpak wordt geïntroduceerd, na Risdam-Zuid, Zwaag, Blokker en Hoorn-Noord.
 
Een schone, hele en veilige woonomgeving in elke wijk is een van de prioriteiten van het gemeentebestuur van Hoorn. Om dat doel te bereiken, werkt de gemeente nauw samen met politie, Intermaris Woondiensten, Stichting Netwerk en andere professionele organisaties in een wijkteam. Wijkgericht werken staat in de aanpak centraal. Een actieve rol van de bewoners is hierbij belangrijk. Zij worden uitgedaagd om mee te denken en te werken aan een goede leefomgeving. Wijkbewoners weten namelijk als geen ander wat er speelt in de wijk.

Wijkplan
Het wijkteam geeft uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt wijk en buurt ervaren. Met deze informatie kan een begin worden gemaakt met de opzet van het wijkplan. Dit plan bevat plannen voor vier jaar om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren.

Overzicht buurtbijeenkomsten
Kersenboogerd is in negen buurten ingedeeld. Per buurt wordt een bijeenkomst georganiseerd. Voor 2005 zijn vier buurtbijeenkomsten gepland.
• Buurt 1, dinsdag 11 oktober: Ceder, Cypres, Larix, Acacia, Moerbalk, Kinderbalk, Hanebalk, Luifel, Spant, Kap, Nok, Timpaan, Ed Hoornikweg.
• Buurt 2, dinsdag 8 november: Plevier, Watersnip, Kievit, Nachtegaal, Grutto, Reiger.
• Buurt 3, donderdag 10 november: Veranda, Gording, Dorpel, Rietzanger, Winterkoninkje, Roodborstje.
• Buurt 4, 13 december: Pergola, Patio, Prieel, Messing, Koolmees, Lijster, Ekster, Palissade.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 en starten om 20.00 uur.
In 2006 vinden vijf bijeenkomsten plaats.

Reacties
Reactie: (Hoornaartje)
12-10-2005, 00:26
Om te beginnen de hang antillianen bij ’t station.
dat moet veranderen!