Sloop diabetisch onderzoekscentrum maakt uitbreiding Korenbloem mogelijk

ingevoerd op 4-10-2005

De afgelopen dagen werd het gebouw waar tot voor kort het Diabetisch Onderzoekscentrum was gevestigd, gesloopt. Het Onderzoekscentrum is recent van de Sleutelbloem in Risdam-Noord naar een nieuw pand aan de Maelsonstraat verhuisd. Dekamarkt Supermarkten heeft het gebouw aangekocht om  de bestaande supermarkt te kunnen uitbreiden.

Daarnaast zijn voor drogisterij Bubbles en een deel van het bestaande winkelcentrum sloopvergunningen aangevraagd. Zoals het er nu naar uitziet zijn de sloopwerkzaamheden in februari 2006 achter de rug en kan Dekamarkt daarna van start gaan met de uitbreiding van het winkelcentrum, zoals vormgegeven door architectenbureau Rietvink.

De onderhandelingen tussen de gemeente Hoorn en Dekamarkt over de herontwikkeling van het winkelcentrum zijn bijna afgerond. Het bouwplan en het ontwerp van de uitbreiding zijn in november 2004 aan de omwonenden gepresenteerd en sindsdien niet gewijzigd.
Het plan bestaat uit de bouw van een ondergrondse parkeergarage, extra winkelruimte en appartementen. De parkeerkelder is 2.800 m2 groot en gaat 99 parkeerplaatsen tellen. Op de begane grond krijgt de supermarkt extra winkeloppervlak en komt er ruimte voor meer winkels.  Op de verdiepingen komen ca. 33 appartementen.