NHD-locatie levert woningen en parkeerplaatsen op

ingevoerd op 5-10-2005

De gemeente Hoorn en Bot Bouw Initiatief B.V. hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de ontwikkeling van de NHD-locatie met woningbouw aan de Draafsingel en de Eikstraat. In de overeenkomst is geregeld dat de gemeente het openbaar gebied, zoals parkeerplaatsen en de toegangsweg in haar bezit krijgt. Het aantal algemene parkeerplaatsen wordt uitgebreid met 14 plaatsen voor vergunninghouders in dat deel van de stad.
Op de locatie bevond zich voorheen de drukkerij en de redactie van het Noordhollands Dagblad. Overeengekomen is dat de gemeente, om de ontwikkelingen in het gebied mogelijk te maken, haar medewerking verleent om de strijdigheid met de huidige bestemming, dat wil zeggen bedrijven en bijzonder doeleinden, van het gebied op te heffen.
 
Inbreilocatie

Voor wat betreft het bouwplan gaat het om een zogenaamde inbreilocatie. In totaal worden 62 woningen gebouwd. Het project betreft de bouw van 51 appartementen met elk een parkeerplaats in de parkeerkelder. Verder worden 4 vrijesectorwoningen gerealiseerd en wordt de kerk in de Eikstraat verbouwd tot 7 appartementen met ook elk een eigen parkeerplek.