€ 130.000 per jaar voor aanpak Antilliaanse problematiek in Hoorn

ingevoerd op 10-9-2009

De Hoornse gemeenteraad trekt meer geld uit voor de aanpak van de Antilliaanse problematiek. Besloten is om drie jaar lang 60.000 euro uit te trekken voor een projectleider die trekker is van de werkgroep Antillianenbeleid. Ook trekt de raad drie jaar lang 70.000 euro uit voor het voortzetten van het project Bo Futuro.

In Hoorn wonen 1007 Antillianen en Arubanen. Met veel van hen gaat het goed. Er zijn echter ook Antillianen en Arubanen waar het minder goed mee gaat. De Antillianenproblematiek bestaat veelal uit multi-probleem situaties, waarbij allerlei verschillende organisaties betrokken zijn. Het doel van de gemeente Hoorn is om te komen tot een geïntegreerde dienstverlening aan Antillianen en deze groep te helpen met scholing en het vinden van werk. Daarnaast gaat het om het vergroten van de maatschappelijke participatie van de doelgroep en het signaleren van problemen daarbinnen.

Al geruime tijd zit een aantal organisaties, waaronder de politie, Intermaris, Bureau Jeugdzorg, Stichting Netwerk en de gemeente Hoorn om tafel om samen tot oplossingen te komen van de problematiek in Hoorn. Om deze geïntegreerde aanpak meer kans tot slagen te geven is het nodig om een projectleider aan te stellen. Dit is tevens de voorwaarde voor een subsidie voor een gezamenlijk computersysteem waarin de partners belangrijke gegevens kunnen delen. Dit zou de dienstverlening en de kansen voor deze doelgroep aanzienlijk verbeteren.

De raad stemde unaniem in met een motie om zo snel mogelijk te worden geïnformeerd over uitvalcijfers en doelstellingen. Ook wil de raad een tussenevaluatie na 1 jaar, om te beoordelen welke voortgang geboekt is. Het doel zou volgens de raad moeten zijn dat er over 3 jaar geen specifiek project meer nodig is, maar dat de aanpak wordt opgenomen in de reguliere werkzaamheden. Het college van B en W kon zich hierin vinden.

Reacties
Reactie: (Frits Bruin)
14-5-2017, 15:25
Overlast-bericht uit 2009 (en 2007) en nu in 2017 is nog steed grote overlast door een aantal Antillianen! Scheuren met auto's (vaak met slippende wielen, toeterend) door de KB; 's nachts/'s avonds laat, omwonenden wakker schreeuwen/toeren; hangen de hele dag op straat/ in auto's; drugshandel is aan de orde van de dag. En de werkende belasting betalers 130.000 laten ophoesten voor om dat tuig op softe wijze 'aan te pakken'. Als de politiek niet eindelijk echt krachtig gaat optreden, zal de PVV over 4 jaar de grootste partij worden...let maar op! Wordt het voor de journalistiek niet weer 's tijd om hier nieuwe aandacht aan te geven?

Reactie: (Freek)
16-9-2009, 11:19
Men moet niet om de tafel gaan zitten, maar de drugshandeltjes aanpakken....

Reactie: (simon)
15-9-2009, 14:04
Het wachten is op de PVV om dit soort subsidies de nek om te draaien.