Meer dan 100 boetes voor het fietsen in voetgangersgebied

ingevoerd op 16-9-2009

HOORN - In de afgelopen weken heeft Bureau Stadstoezicht in samenwerking met de politie Hoorn controles gehouden in verschillende voetgangersgebieden in Hoorn. In winkelcentrum de Huesmolen werden op 27 augustus en 4 september controles gehouden. Hierbij werden 6 mensen gewaarschuwd en werd er 32 maal een procesverbaal opgemaakt voor het fietsen in voetgangersgebied.
 
In het Hoornse winkelrondje van de binnenstad werden op 27 augustus en 10 september in totaal 75 boetes uitgedeeld voor het fietsen in voetgangersgebied. Vijf auto’s stonden geparkeerd in het voetgangersgebied en hebben hiervoor een bekeuring gekregen.

Tijdens één van deze acties hebben toezichthouders van Stadstoezicht een persoon aangehouden die kort voor zijn aanhouding bijna een agent had aangereden met een bromfiets.

In de toekomst zullen meer gezamenlijke acties door politie Hoorn en Bureau Stadstoezicht worden gehouden.

Reacties
Reactie: (IB)
20-11-2020, 17:27
Fietsen en scooters op voetgangersgebied langs de Weel evenwijdig achterkant de Melkweg . Wandelaars met of zonder hond kunnen daar niet veilig lopen. Er zijn twee fietspaden langs de Weel. Totdat het een keer helemaal misgaat... handgemeen door irritatie of ongeluk.

Reactie: (jacqueline)
29-9-2009, 10:51
Tuurlijk weet iedereen dat je niet mag fietsen in het centrum.
Maar als je dan word aangehouden, en meteen een boete krijgt, terwijl andere overtreders gewoon weer rondlopen, vind ik het zwaar een kind van 16 meteen een boete van 35 euro uit te schrijven,
ga die hang jongeren eens aanpakken,die je lopen te provoseren en bedreigen!!!!

Reactie: (bandje)
18-9-2009, 07:49
Nu nog de scheurende bromfietsers bij het begin van de W. Wiesepark bij het asfalt veld. Vandaag of morgen heb je daar een flink ongeluk en ik begrijp niet dat daat geen snelheidsremmer in het fietspad zitten.

Reactie: (enzo)
16-9-2009, 21:54
Triest eigenlijk dat dit soort berichten nieuwswaarde hebben. Deze "acties" zouden toch tot het dagelijks werk van de toezichthouders moeten behoren, want impliciet wordt hier gezegd dat men op andere dagen straffeloos door het voetgangersgebied kan fietsen of brommen.
Ook zou het gewoon moeten zijn dat men fietsers of brommers die zonder licht rijden zou verbaliseren. Zeker wanneer je ouder wordt schrik je je soms een ongeluk wanneer er weer een fietser zonder licht je rakelings passeert.