Aanpak hondenoverlast in Kersenboogerd

ingevoerd op 16-9-2009

HOORN - De komende weken houdt  Bureau Stadstoezicht in de Kersenboogerd strenge controles op overtredingen met honden. Het gaat dan voornamelijk over het niet aanlijnen van honden en het poepen op plaatsen die daar niet voor zijn aangewezen. Dit omdat hondenoverlast en overtredingen met honden hoog scoren als ergernis in de leefbaarheidmonitor van de gemeente Hoorn.

Onlangs werd de nota ‘Aanpak Hondenoverlast’ door het college van B en W vastgesteld. Hierin neemt handhaving een prominente plaats. Door een stevige aanpak door Bureau Stadstoezicht hoopt de gemeente Hoorn een grote ergernis bij de inwoners van de wijk weg te kunnen nemen.

Iedere wijk heeft losloopzones die ter plaatse worden aangegeven. Ook wordt duidelijk aangegeven waar een opruimplicht voor hondenpoep geldt. De controles richten zich dan ook op het aanlijnen van honden en het poepen op plaatsen die daar niet voor aangewezen, en dat met name voetgangersgebieden. Extra aandacht gaat uit naar hondenoverlast op speelplaatsen.

Reacties
Reactie: (ROSITA)
12-4-2014, 15:24
waar staat deze reusachtige drol?

Reactie: (kees)
17-9-2009, 14:33
Wel grappig dat elke keer als ik een drol zie ik aan onze cilia moet denken, dat heeft ze wel voormekaar !