Werk aan brug Oostereiland kort stilgelegd na scheuren in kademuur

ingevoerd op 25-9-2009

HOORN - Door werkzaamheden aan de nieuwe brug naar Oostereiland zijn scheuren in de kademuur ontstaan. Uit voorzorg is het werk tijdelijk stilgelegd. De gemeente Hoorn heeft samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maatregelen getroffen om verdere schade te voorkomen. Na het weekend wordt het werk weer hervat.

Na het aanleggen van een tijdelijke noodbrug naar Oostereiland is de gemeente Hoorn begonnen met een landhoofd voor de nieuwe brug. Vorige week is het werk tijdelijk stilgelegd omdat er scheuren in de kademuur zijn ontstaan.

Kademuur
De ontstane scheuren leveren volgens de eigenaar van de kademuur, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, geen gevaar op. De kademuur biedt nog dezelfde bescherming tegen het water als voordat de scheuren zijn ontstaan. De gemeente Hoorn blijft alert en houdt de kademuur in de gaten om verzakking en scheuren te voorkomen.

Trillingen
Voordat de werkzaamheden van start zijn gegaan heeft de gemeente op verschillende plaatsen trillingsmeters geplaatst om te voorkomen dat scheuren ontstaan in omliggende panden. Deze instrumenten worden gebruikt bij werkzaamheden die trillingen veroorzaken. Ook bij het vervolg van het werk houdt de gemeente de trillingen hiermee nauwlettend in de gaten.

Reacties
Reactie: (herm)
25-9-2009, 18:23
Het moest dan toch ook persee beton-met-houtlook zijn, eigen schuld, is het toch nog duurder geworden.