Politiedag druk bezocht

ingevoerd op 9-10-2005

De Landelijke Politiedag in de regio Noord-Holland Noord is zaterdag uitstekend verlopen. Onder een heerlijk najaarszonnetje kwamen er in totaal maar liefst 6000 bezoekers op de drie locaties een kijkje nemen in de keuken. In Hoorn kwamen zo’n 1500 bezoekers op visite bij de politie.

De in totaal 120 medewerkers hadden op de bureaus in Alkmaar, Hoorn en Den Helder hun beste beentje voorgezet. Er was van alles te zien en te beleven. De demonstraties van de hondengeleiders en de politiebikers trokken de meeste aandacht. Het publiek moest dringen op de binnenplaatsen om niets van het spektakel te missen. Kinderen klommen in de ME-bus, stapten op de motor, deden enthousiast mee aan de speurtocht en gingen blij met een ballon of ander aardigheidje met ‘politie’ erop naar huis. Hun (groot)ouders raakten in gesprek met de diverse medewerkers, die anders vaak achter de schermen opereren. Zo was het nu mogelijk om te praten met de man achter de radarauto of de mevrouw van de politieservicelijn.

Verbinding
De politie Noord-Holland Noord koos er in de afgelopen jaren voor om de dag te concentreren in een sporthal centraal in de regio. Vorig jaar was dat Hoogwoud, het jaar ervoor Schagen. Daar werden zo’n 3 tot 4 duizend bezoekers ontvangen. Dit jaar werd besloten om naar de drie grote bureaus in de regio te gaan omdat het korps steeds meer verbinding zoekt met haar omgeving. Dat bleek een goede greep. Hoorn en Den Helder telden elk 1500 bezoekers. Het centraal gelegen bureau in Alkmaar kreeg maar liefst 3000 mensen over de vloer, mede dankzij de 8-oktober festiviteiten in de stad.