Hangjongeren Kloosterpoort worden weggepest met klassieke muziek

ingevoerd op 12-10-2005

Voor de jongeren die graag in de tuin bij de Bibliotheek in het centrum van Hoorn rondhangen breken moeilijke tijden aan. Over enige tijd worden zij met klassieke muziek weggepest. Althans dat is de bedoeling. Burgemeester en wethouders hebben besloten om bijna 6000 euro uit te trekken voor de installatie van een geluidsinstallatie bij de Kloosterpoort.

Door klassieke klanken uit de speakers te laten galmen (de akoestiek in de twee gangen van de Kloosterpoort is erg goed), hoopt men de hangjongeren te verjagen. Ervaringen in het land hebben al bewezen dat dergelijke ’moeilijke’ klanken effectief zijn.
De investering komt ten laste van de ”reserve veligheidsmaatregelen”.

Heeft u suggesties voor de muziekkeuze?
Reageer dan op dit bericht (”plaats uw reactie op dit bericht”, onder de foto) en laat weten welke muziekstukken volgens u effectief zijn.

Reacties
Reactie: (Ben)
8-9-2014, 12:05
Sommige gemeentes zetten dan een Mosquito dat met een hoge pieptoon jongeren wegjaagt. Waarom zou je overlast met overlast gaan bestrijden? Hogere tonen zijn bovendien schadelijker voor het menselijk gehoor. Klachten dat mensen krijgen hiervan zijn o.a. oorsuizingen (tinnitus), hoofdpijn en oorpijn. Er zijn 2 verkopers op de markt van deze dergelijke verjaag systemen: Rhinegroup en www.hoogfrequentgeluid.nl Ondervind je veel last van deze hoge tonen? Laat het dan weten op http://www.pieptonen.nl of bel met 0649137777.

Reactie: (H.Langeveld)
24-6-2007, 20:22
In de eerste plaats lijkt 6000 euro een belachelijk hoog bedrag, wat heeft de gemeente daar allemaal voor laten doen??
Het lijkt me beter een paar goede voorzieningen te treffen voor de jeugd zodat ze zich niet meer kunnen vervelen. In de zuidelijke landen komt het halve dorp naar het dorpsplein om elkaar te ontmoeten. Maak dan enige plekken waar er geen overlast ervaren kan worden door bewoners.
Vriendelijke groet H.Langeveld

Reactie: (kiara)
3-11-2005, 11:18
6000,- euro schandalig, had het geld naar het tsunami gebied overgemaakt

Reactie: (fritsie)
18-10-2005, 23:11
Wel belachelijk dat dit € 6000,-- moet gaan kosten. Ik zou zeggen een 60 GB I-podje aangesloten op een goedkoop versterkertje in de Bib, snoertje naar buiten aan luidsprekers en klaar is kees.

Reactie: (fritsie)
18-10-2005, 23:06
Misschien Vioolconcert van Alban Berg, Symphonie van Shostakovich, Mahler enz., en in de pauze "4minuut33" van John Cage?
Hier kunnen de computer- spelletjes-brommer-jochies niets mee.

Reactie: (schuur)
14-10-2005, 13:23
De voorgestelde muzikale bestrijding van hangjongeren in de Kloosterpoorttuin zou wellicht kunnen worden doorgetrokken naar het stadhuis waar ook enige hinder wordt ondervonden van hangjeugd. Installeer aan de buitengevels van de raadzaal luidsprekers, knal daar zware klassieke deunen (Rachmaninof)doorheen en ziedaar: je slaat twee vliegen in één klap. De hangjongeren zullen subiet huiswaarts keren om alsnog hun huiswerk te maken en de bezoekers van raads- en commisievergaderingen kunnen genieten van muziek als ze het geleuter van onze volksvertegenwoordigers en hun doorzichtige politieke (coalitie}spelletjes even beu zijn.

Reactie: (Harry van Lunteren)
14-10-2005, 12:05
Als ex bewoner van de Kloosterpoort kan ik een ieder verzekeren dat deze oplossing zeker zal werken.
Wanneer ik ´s zomers buiten zat en klassieke muziek (veel opera met de nadruk op Mozart) door mijn ramen klonk in de Kloosterpoort waren de jongeren meestal snel verdwenen.
Een keer zijn ze komen vragen of de muziek uit kon en een keer hebben ze geprobeerd me te overstemmen met house. Min n reacties laten zich raden.
Tegelijkertijd wordt er op deze bijzondere plek mits een goede muziekkeuze natuurlijk een prachtige voorziening geschapen waar ongetwijfeld meerdere mensen een plezier mee wordt gedaan.
En sinds wanneer heet het tegengaan van overlast "pesten" ?

Reactie: (Daniel)
13-10-2005, 18:02
Is inderdaad een goeie oplossing om de jeugd daar weg te krijgen,maar ik zie het gebeuren dat er strax regelmatig hangouderen te vinden zullen zijn die eindelijk eens van een mooi stuk muziek kunnen genieten en na afloop van het concert niet meer weg kunnen komen met hun rollators LOL

Reactie: (Laurie)
12-10-2005, 20:59
Dat is toch niet zo moeilijk? Pianomuziek van Chopin en Liszt, vioolconcerten van Mozart, Telemann met viool+piano en er is nog veel meer in die stijl, niet al te zwaar dus, moet wel passen binnen de muren van de Kloosterpoort. Misschien kunt U nog uw licht opsteken bij Radio Hoorn, die hebben vast ook nog wel adviezen, mogelijk kunnen ze dat zelfs verzorgen! Ach, ik roep ook maar wat hoor. Mogelijkheden te over.