Run op tegoeden DSB-bank oorzaak noodregeling

ingevoerd op 12-10-2009

HOORN / WOGNUM - Zondagavond was er ook al sprake van een Noodmaatregel voor de DSB bank maar werd die niet geeffectueerd na bezwaren van de bank zelf. Maandagochtend verzette de DSB Bank zich niet meer tegen de Noodregeling volgens de Persrechter. ”Onbegrijpelijk dat dit is gebeurd” zegt Scheringa in een reactie. Hij ontkent te hebben ingestemd.

Scheringa: ,,Er was geen acute noodzaak om in te grijpen, zo oordeelde de rechter zondagavond nog. Onze liquiditeits-positie was goed. Het waswel krap allemaal, maar we konden dorgaan’’ , aldus Scheringa. ,,Maar er is informatie gelekt dat er toch problemen waren bij DSB. Op Twitter stond vannacht ten onrechte het bericht dat DSB Bank failliet was. Dat zorgde voor onnodige onrust onder spaarders en medewerkers.’’
 
Er ontstond vervolgens weer een run op de spaartegoeden. Daardoor wees de rechter vanochtend het verzoek om een noodregeling wel toe. Scheringa verklaarde dat tot maandagochtend 600 miljoen euro is opgenomen of overgeboekt.

Volgens Scheringa is er gelekt en is daardoor een run op de tegoeden ontstaan. Vanmiddag om 14.00 uur is er overleg met twee bewindvoerders.

Reacties
Reactie: (jan )
12-10-2009, 17:44
Faluwekul natuurlijk, niet twitter niet de zogenaamde hackers maar de DSB zelf is verantwoordelijk voor dit debacle, ze hebben onverantwoorde leningen verstrekt en zichzelf ermee verrijkt en dat gaat een keer fout, die lakeman is alleen maar de ’messenger". D’ont shoot the messenger. De schade was nog veel groter geweest als men gewoon door had gegaan.

Reactie: (Fred)
12-10-2009, 16:27
Dhr, Scheringa laat zelfs nu nog steeds blijken geen benul te hebben van enige noodzakelijke transparantie over het beleid van zijn bank.
Al het gedraai in TV uizendingen van Tros Radar, en de diverse andere TV programma’s waarin door hem en zijn medebestuursleden en zijn media woordvoerder werd geacteerd, hebben het vertrouwen in de bank totaal naar het nulpunt laten vallen.
Voor het goed functioneren van een bank is tranparantie en vertrouwen van de klanten in de bank een absolute noodzaak.
In de achterkamertjes van deze bank werden teveel en te vaak schijnoplossingen bedacht, die alleen voor de bank een tijdelijke oplossing leek te kunnen bieden.
De klanten en het personeel werden steeds maar weer als excuus-truus gebruikt om de belangen van dhr. Scheringa te dienen.
Allerlei schijnoplossingen werden bedacht om op individuele wijze de slachtoffers weer in een nieuwe val te laten trappen, en hun verdere verhaalsrecht te ontnemen.
Individueel, om maar niet met hun methoden in de openbaarheid te hoeven treden.
Gelukkig schijnt er nu een andere wind te gaan waaien, en zijn dhr. Scheringa en zijn medetrawanten van hun bevoegheden verlost.
Een heel goeie zaak, en naar mijn mening kunnen wij Pieter Lakeman daar wel heel dankbaar voor zijn, die daar met zijn laatste aanzet zeer aan heeft bijgedragen, maar de grootste aanzet in deze richting werd gegeven door het bestuur zelf, door hun geheimzinnige en leugenachtige houding in de media.
Gelukkig is er nu een einde gekomen aan de berovingspraktijken van een ondernemer die zich bank noemde, maar in feite de status van verkoper nooit is ontstegen.
Jammer voor het personeel, maar voor goede verkopers komt er wel weer plaats als de economie weer aantrekt, en de middenstand weer om verkopers gaat roepen. Maar om bij een echte bank te gaan werken zal wel de nodige her en/of bijscholing noodzakelijk zijn,
en bovenal de wil om op een eerlijke manier klanten open en transparant te bedienen.

Reactie: (Marco)
12-10-2009, 15:04
Zal Pieter Lakeman zichzelf nu geweldig vinden? wat heeft hij bereikt? uiteindelijk niets, de gedupeerden zullen nu wel niet meer geholpen worden. Waarschijnlijk komen honderden mensen zonder baan te staan, wat voor onze regio ook een ramp is.
Ja Scheringa heeft verkeerde producten verkocht en ja hij vulde zijn zakken, maar hij had ook beterschap beloofd en er lag een regeling voor de gedupeerden.
Namens de gedupeerden wil ik hierbij zeggen: Dank "meneer"Lakeman!