Ruim 4000 DSB-spaarders vallen niet onder garantieregeling

600 miljoen euro van rekeningen gehaald

WOGNUM / HOORN - Ruim vierduizend spaarders hebben meer dan 100.000 euro gestald bij DSB Bank. Zij kunnen daardoor niet helemaal aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. Dat zei president Nout Wellink van de Nederlandsche Bank maandag. Deze gedupeerde spaarders hebben samen zo’n 140 miljoen euro uitstaan.

Ook hebben meer dan vierduizend spaarders achtergestelde deposito’s bij DSB Bank. Zij kregen daarvoor een hoger rendement, maar kunnen nu niet rekenen op het depositogarantiestelsel. Het gaat hier om een totaalbedrag van 110 miljoen euro. Volgens minister Bos (Financiën) telde DSB in totaal 350.000 tot 400.00 depositohouders.

600 miljoen euro van rekeningen gehaald
Klanten van DSB hebben afgelopen anderhalve week ongeveer 600 miljoen euro van hun rekeningen gehaald. Dat heeft president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank vanmiddag gezegd tijdens een persconferentie. 
Het ging volgens DNB om ongeveer een zesde van het totale spaargeld bij DSB Bank. Afgelopen nacht en ochtend zijn nog enkele tientallen miljoenen euro’s door klanten opgenomen.

Reacties
Reactie: (Fred)
13-10-2009, 12:07
Ook ik wil graag mijn medeleven betuigen en veel sterkte toewensen.
Maar dan niet aan de medewerkers van de (bank)(cq. verkoopkantoor van rommelpolissen) die er toe hebben bijgedragen dat zo veel mensen door hen in de misère zijn gestort.
Mijn medeleven gaat uit naar de vele mensen die het slachtoffer zijn geworden van de praktijken van deze verkooporganisatie die door de hoogmoedswaanzin van zijn eigenaar bank werd genoemd.
Een bank die met bankpraktijken geen winst maakte, maar zich verrijkte met andere onfrisse praktijken.
Slachtoffers sterkte gewenst!

Reactie: (Henk)
12-10-2009, 17:50
@ inderdaad Willem, het is bar en boos. Dit was echt niet nodig geweest.
Aan alle werknemers van de DSB bank, veel sterkte de komende tijd!

Reactie: (Willem)
12-10-2009, 15:46
Mooi om te zien dat de nederlandse burger en de nederlandse pers in staat zijn een bank binnen een week het faillisement in te drijven.