DSB-slachtoffer aangehouden na eis voor gesprek met Scheringa

Aangehouden na dreigen het hek met auto te rammen

WOGNUM - Zondagochtend rond 05.30 uur kreeg de politie van beveiligers het verzoek te gaan naar de Dick Ketlaan. Daar is het kantoorpand van de DSB-bank gevestigd. Voor het hek stond een 35-jarige man uit Heerhugowaard met zijn auto. Hij eiste van de beveiliging dat hij onmiddellijk met bankdirecteur Dirk Scheringa kon spreken, anders zou hij het gesloten hek rammen.

Toen de agenten ter plaatse kwamen zat de man nog voor het hek in zijn auto. Hij weigerde antwoord te geven op vragen die hem gesteld werden. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau Hoorn. Zijn auto is tijdelijk geparkeerd bij het politiebureau in Wognum. Na een uur is de man te voet heengezonden, nadat zijn identiteit was vastgesteld. Zijn auto heeft hij tot op heden (13.00 uur) nog niet opgehaald.

Reacties
Reactie: (robbie.)
8-3-2010, 15:48
Nogal kortzichtig en eenzijdig om Scheringa aan de schandpaal te nagelen. Die man is met 0 cent begonnen en gaf op het laatst brood aan zo’n 2000 gezinnen. Ik heb bewondering voor Scheringa hoe ie een imperium heeft gesticht. Die bewondering geldt trouwens voor elke ondernemer. Dat ie op het laatst te veel van onder uit de zak wilde, is ’m duur komen te staan. Bij het feit dat ie zich teveel omringde met ja knikkers. Ook Zalm was een ja knikker voor z’n 7 ton. Als Min. van Fin had ie slechts 1,5 ton. Scheringa had nooit een bank moeten beginnen, had zich bij leningen moeten houden. Het is sneu, ook voor het personeel, dat het zo is gelopen.

Reactie: (peter)
8-3-2010, 14:44
ik heb de afgelopen maanden heel wat van die zielige mensen voorbij zien komen op de tv.
allemaal klagen dat ze zijn opgelicht en dat ze het nu zo zwaar hebben. maar tegelijkertijd staan er wel 2 autos voor de deur en allemaal nieuwe meubels,computers etc.
veel mensen doen er alles voor om het mooiste van het mooiste te willen hebben,daar is helemaal niets mis mee.
maar ga dan niet lopen zeiken als het mis gaat. lenen is betalen en dat weten we allemaal.

Reactie: (Nomen Nescio)
8-3-2010, 13:05
Zo, wil jij dat @WWim? dat het personeel in de bijstand komt? Ik ken toevallig wat personeelsleden en die deden ’’gewoon werk’’ zoals de kantoorpanden schoonhouden.
Ik vind jouw reactie ongenuanceerd en derhalve ook ongepast!

Reactie: (wilder)
8-3-2010, 11:41
Dirk Scheringa en zijn personeel zijn de grootste oplichters aller tijden. Misschien is dat een idee om een eigen bedrijfje op te zetten en de boel oplichten, want daar staat er geen straf tegenover!! BURN IN HELL!!! namens 100.000 slachtoffers.

Reactie: (Oberon)
19-10-2009, 16:49
Helemaal met Leen eens, je weet dat als je geld leent je het terug moet betalen, dat mensen die dat gedaan hebben bij DSB geldtekens in plaats van kleine lettertjes gezien hebben moeten wij het nu maat accepteren dat "slachtoffers" nu heel hoog van de toren gaan blazen dat zij zo zielig zijn? Kom op zeg, wees een vent, zet je schouders eronder en werk de aankomende 30 jaar wat harder zodat je alles op tijd terugbetaald hebt voor je schamelige pensioentje op je 70e.. de grootste dieven huizen in Den Haag!!

Reactie: (Leen van Frisia)
19-10-2009, 12:58
Niet vergeten dat de meerderheid van de mensen die zich ’slachtoffer’ noemen gewoon hebberig waren en nu opeens er achter komen dat je geleend geld ook een keer moet terugbetalen. Helaas pindakaas. geen medelijden.

Reactie: (Wim)
19-10-2009, 11:25

Ben het volledig met de vorige reactie eens. Aan de schandpaal nagelen met zijn gereformeerde streken. Ontsla Koeman en help 10 gedupeerden, dat is een druppel op de gloeiende plaat. Verder wil ik deze vent nooit weer zien en ik hoop. dat zijn personeel eeuwig in de bijstand komt.

Reactie: (johan)
19-10-2009, 11:21
Grootste oplichter van de laatste 50 jaar, Scheringam verdient een celstraf van minimaal 10 jaar met daarbij schadeloossteling van alle gedupeerden. Hij heeft misbruik gemaakt van de allerarmsten van onze samenleveing met zijn koopsompokissen etc.
Weg met die vent en ook met zijn speeltje AZ. Alles verkopen en alles betalen uit zijn prive vermogen. Een dubbeltje wordt toch nooit een kwartje. Boeven moeten achter de tralies en ook een groot gedeelte van de AMF en de NB.