Arthur Helling gekozen als lijsttrekker voor D66 Hoorn

ingevoerd op 29-10-2009

HOORN - De leden van D66 Hoorn hebben woensdag Arthur Helling gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Hiermee maakt de populaire oud-wethouder na enige jaren afwezigheid zijn rentree in de Hoornse politiek. Leendert Faber voorzitter D66 Hoorn: ”Het bestuur van D66 Hoorn is ontzettend blij met Arthur als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen in 2010. Arthur Helling is rustig, betrouwbaar en hij heeft heel veel bestuurlijke ervaring. Arthur is een echte netwerker en voor hem staat draagvlak en begrip bij samenwerkingspartners en de Hoornse bevolking voorop.”

Na zijn afscheid als succesvol wethouder is Helling direct als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Als projectleider heeft hij verschillende projecten vanuit een impasse tot een goed einde gebracht. Momenteel ondersteunt de kersverse lijsttrekker van D66 Hoorn als regiomanager van RECRON in Noord-Holland en Flevoland recreatie- ondernemers bij het ondernemen. Daarnaast is Helling bestuurslid van de voedselbank West-Friesland, voorzitter van en presentator bij Radio Hoorn en secretaris van het succesvolle ondernemersinitiatief Poortwachtercentrum te Heerhugowaard.

De 41 jarige Arthur Helling is een geboren en getogen Horinees en heeft alle vertrouwen in de verkiezingen van volgend jaar. ”Zowel binnen als buiten de partij, is het afgelopen jaar een beroep op mij gedaan om me weer kandidaat te stellen. Ik heb er veel zin in om D66 terug te brengen aan het front en mijn ervaring over te brengen op een team van enthousiaste D66-ers. Zelf wil ik ook graag voor het bedrijfsleven opkomen, daar is in Hoorn te weinig aandacht voor. Vooral met de economische crisis zijn inventieve oplossingen noodzakelijk”

De definitieve kandidatenlijst van D66 Hoorn wordt eind november door de leden vastgesteld. Dan zal duidelijk worden wie samen met Arthur de verkiezingscampagne in zullen gaan. Helling: ”Het is fijn om te zien dat er zoveel nieuw talent bij D66 Hoorn zit, waardoor we een goede mix van ervaring en vernieuwing in kunnen brengen. Samen met de andere kandidaten raadsleden gaan wij met hernieuwde kracht en creativiteit oplossingen bieden voor kiezer en de stad. Daarvoor willen we graag het vertrouwen van de kiezers krijgen om dat te kunnen waarmaken”.
 
Er waait duidelijk een frisse wind bij D66 Hoorn: Ook de site is vernieuwd en sterk verbeterd:

Reacties
Reactie: (Ton van Goor)
31-10-2009, 10:58
Mijn waarde respondenten,

Is God ofzo op aarde (lees: Hoorn) wedergekeerd? Natuurlijk is ’t zelfstandig ondernemerschap iets anders de ambitie voor ’n politiek leiderschap. Desondanks wens ik Arthur alle goeds toe.
Woensdag 03 maart a.s. weten we meer! Maar toch moet me van ’t hart dat ’t natuurlijk makkelijk mee liften is op het succes van Pechtold!
Waarvan acte!

Ton van Goor

Reactie: (Harold)
30-10-2009, 15:42
Beste Nozem-Reet, het is juist goed dat een oud-wethouder niet automatisch in de raad gaat zitten (genieten van zijn wachtgeld - ik weet er wel nog eentje te zitten). Je moet ook anderen de kans geven om politiek ervaring op te doen! Verder is het met 1 zetel niet makkelijk om tegen de PvdA en andere gevestigde partijen op te boksen. Ik hoop deze nu eens eindelijk plaats maken voor nieuw beleid!

Reactie: (Eddy Boom)
30-10-2009, 15:24
Arthur,
Van harte gefeliciteerd met je uitverkiezing. Nu de volgers nog.
Helaas was ik afgelopen woensdag afwezig om je verkiezing mee te maken. Succes uiteraard en tot binnekort.

Eddy boom

Reactie: (Jaap Kaptein)
30-10-2009, 14:58
@ Nozem. Arthur Helling maakte de afgelopen jaren geen deel uit van de raad en Arthur is een ethisch en correct handelend mens en zou deze stap ook hebben gezet als de peilingen anders waren.

Arthur welkom terug en succes!

Reactie: (rob)
30-10-2009, 14:43
Niet zo zeuren Reet!

Reactie: (Cees Franke)
30-10-2009, 14:12
Arthur,
Nogmaals van harte gefeliciteerd. Ik doe graag met je mee voor D66 en Hoorn. Samen met mijn mede kandidaat-raadsleden heb ik er veel zin om lekker aan de slag te gaan. Met de blik op het heden én de toekomst gericht! Groet, Cees

Reactie: (NOZEM)
30-10-2009, 13:54
Waar was Arthur de laatste 4 jaar vwb de politiek!!?? D’66 was in de Hoornse raad een "dooie mus" en het ontbrak aan kwaliteit!!De website van deze partij was niet om aan te zien. Nu meevaren op de populariteit van Alexander Pechtold, vind ik wel heel goedkoop en erg doorzichtig. Had Arthur deze stap ook genomen als D’66 landelijk niet zo goed scoorde?? Beloning door de kiezers dient m.i plaats te vinden obv de (niet) gedane zaken in de afgelopen raadsperiode!!Hopelijk vinden de nuchtere Hoornse burgers dat ook.

Reactie: (Rene)
30-10-2009, 11:43
Even naar de kandidaat raadsleden gekeken op de website en er zit echt nieuw elan in. Hopelijk kan de ervaring van Arthur in combinatie met de frisheid van de nieuwe kandidaten het openbaar bestuur hier een nieuwe impuls geven. (dat is hard nodig)

Veel succes Arthur

Reactie: (Eugene Reet)
30-10-2009, 10:18
Ik vond de wind in 1966 toch wat frisser!

Reactie: (Xander de Groot)
30-10-2009, 09:23
Arthur, ik sluit me volledig bij Henk aan. Van Hart en succes. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Reactie: (Henk Hansen)
30-10-2009, 07:57
Arthur,

Gefeliciteerd met je benoemening en maak er iets moois van!!

Groet,

Henk