Leiding van Blokkendoos boos over inval

”soort overvalinspecties alsof er bij ons een hennepkwekerij is gehuisvest”

HOORN - De leiding van Kinderopvangcentrum De Blokkendoos is laaiend op de ’inval’ die recent bij hen plaats vond. In vervolg op de controle door de GGD heeft de gemeente aangekondigd het centrum mogelijk te sluiten. De directie van kindercentrum De Blokkendoos moet de contracten met een aantal ouders opzeggen om te komen tot een verantwoorde groepsgrootte. Anders gaat volgens B&W de deur op slot.

Na al eerder 7 boetes te hebben ontvangen, kreeg de Blokkendoos nu weer een boete en wel van € 4000,-. De Blokkendoos zal de contracten van 15 gezinnen met 24 kinderen moeten opzeggen. Waar de kinderen nu heen moeten is onduidelijk aangezien er zeker in de wijk Kersenboogerd een groot tekort aan plaatsen is.

De OuderCommissie van De Blokkendoos ”was onaangenaam verrast door de aankondiging die vanmorgen in haar mailbox belandde. Er is vooraf geen overleg met of aankondiging door de directie geweest. In de komende dagen zal de OC zich beraden op een standpunt en eventuele acties.” Zo meldt ons Dave J. van der Waa namens de OuderCommissie de Blokkendoos.

Wethouder Witteveen geeft toe dat de zaak in de publiciteit is gebracht om ook andere kinderopvanglokaties te waarschuwen dat de regels strikt worden gecontroleerd.

Na een melding over de groepsgrootte hebben de toezichthouders van de GGD eind september een onaangekondigde inspectie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat  De Blokkendoos op een aantal dagen per week structureel teveel kinderen opvangt. (Zie onze berichtgeving op www.hoorngids.nl) Over deze inspectie schrijft Maaike Groenestein van De Blokkendoos: ”Van de gemeente Hoorn en de GGD vind ik het jammer en triest dat er vervolgens besloten wordt tot dit soort overvalinspecties alsof er bij ons een hennepkwekerij is gehuisvest. De pedagogisch medewerkers voelden zich niet op hun gemak en hebben ons aangegeven dat niet alle mensen van de GGD zich op een prettige manier opstelden of de vragen die gesteld werden. Zelfs dreigend. Er zij vragen gesteld aan stagiaires die net een aantal weken stage bij ons lopen en niet weten hoe het een en ander werkt.”

Maaike Groenestein van De Blokkendoos meldt in een reactie op het GGD-rapport verder: ”Kortom een onprofessionele houding van de GGD en dit geeft te denken over de inspecties die komen gaan. Wij hebben daar weinig vertrouwen in. In de toekomst zullen wij ook geen grote invasie van de GGD (volgens GGD 4 personen, volgens Groenestein 5 personen, red.) meer toestaan. Ook is er in schriften van leidsters gekeken zonder dat daar toestemming voor is gevraagd. Een onbegrijpelijk actie van de GGD en dit alles naar aanleiding van een anonieme melding van wellicht een ouder die geen plekje bij ons krijgt of een ex-werkneemster die wellicht wegens onvoldoende kwaliteiten moest vertrekken.”

Groenestein geeft toe dat enkele zaken niet helemaal aan de normen voldeden: ”Wij geven toe dat er op de BSO een lichte overschrijding is qua kinderen, dit heeft met een overgang van een aantal grote kinderen die ons gaan verlaten en kinderen die wel al zijn gestart op de dag van de telling waren er nog kinderen die nu ons al hebben verlaten of komende week cq maand voor het laatst zijn. Deze overschrijding hebben wij aangepakt en is per Januari van de baan.”

De Blokkendoos besluit de reactie op het GGD-rapport met: ”Ook het inspectierapport sturen wij hiermee retour. Zo’n slecht inspectierapport dat van geen kanten klopt op 1 groepsoverschrijding van de BSO na, is echt shocking en nogmaals dit geeft te denken over de volgende inspecties van deze GGD.”

Het volledige GGD-rapport kunt u via onderstaande link vinden:

Reacties
Reactie: (Piet)
25-4-2012, 22:39
Nou, de aap is nu wel uit de mouw? Verschrikkelijke figuren dit bah

Reactie: (NOZEM)
25-11-2009, 13:10
Die supersammy, de frustaties druipen er van af.Ik zou van haar weleens het verhaal willen horen(en niet anoniem)waarom deze frustaties zijn ontstaan.Dan is er ook hoor en wederhoor toe te passen!Ik denk dat er bij deze inzender andere motieven een rol spelen!!

Reactie: (Supersammy)
25-11-2009, 11:09
Mevrouw Groenestein maakt er overal waar ze is een puinhoop van,zelfs in haar eigen bedrijf.De Blokkendoos is een commercieel bedrijf waar centen verdiend moeten worden en dat zie je daar in alles terug.Ik heb hier ook noodgedwongen mijn dochter weg moeten halen door totaal mismanagement van de directie en achteraf ben ik daar eigenlijk heel blij mee.Boontje komt om zijn loontje..net goed!

Reactie: (Tsiburaska)
9-11-2009, 18:24
Met het dumpen van kinderen bedoel ik het dus als protest...
Zomaar ergens achterlaten zou ik ook niet doen, maar soms moet je wel zoiets doen voor ze luisteren.

De gemeente had dus de ouders eerder op de hoogte kunnen stellen waar er alternatieven zijn...

Vele moesten hier wel hun kinderen dumpen omdat elders geen plek was, net als Jezus tijdens zijn geboorte.....
Dus vooral op een dag dat er ook een raadsvergadering komt zouden ze dat niet leuk vinden.

De gemeente sluit deze dus moeten ze ook de gevolgen zien.
En ik vind een eenmalig protest geen probleem.

Reactie: (Joke van der Meij)
8-11-2009, 12:54
@ oh ja Tsiburaska, kinderen "dump"je niet! Niet bij B&W of waar dan ook.
Dat wil ik toch nog even aan u meegeven.

Reactie: (Joke van der Meij)
8-11-2009, 12:48
@ beste Nozem, ik sluit mij van harte aan bij uw woorden!!

Reactie: (NOZEM)
8-11-2009, 12:02
Zullen we nu ff stoppen met "verwijten"maken!!Op dit moment is het van het grootste belang dat de ouders en kinderen niet de dupe worden van de ontstane situatie. Gemeente, Directie Blokkendoos en andere betrokkenen ga rond de tafel zitten en kom met een practische tijdelijke oplossing, vooruitlopend op een definitieve oplossing.Ga nu aan de slag en wacht geen dag langer.Het kan en mag niet zo zijn dat ouders hun baan in deze al moeilijke tijden op moeten geven, vanwege het ontbreken van adequate voorziening voor hun kinderen.

Reactie: (Tsiburaska)
8-11-2009, 12:01
Stuur Uw kinderen gewoon voor 16.00 uur naar de ruimte van het Stadhuis en hard weglopen..
Kijken of Witteveen wel deze grote groep kan opvangen!

Dus gelijk wraak nemen en laat de wethouder het maar oplossen!
Dus dump Uw kinderen want ze hadden naast de Blokkendoos ook de ouders tijdig moeten informeren.

De oplossing van 1 januari is gezien de periode van teveel is deze 2 maanden ook nog wel mogelijk!

Dus neem wraak en dump Uw kinderen bij B&W en kijk of U op TV of in de kranten komt!

Reactie: (Joke van der Meij)
8-11-2009, 11:40
Allereerst heel vervelend voor de gedupeerde ouders. Het is duidelijk dat er te weinig kinderopvang is in de wijk Kersenboogerd.Dit zou zeker de aandacht moeten hebben.
Maar dat Mw Groenestein van de Blokkendoos in de slachtofferrol duikt vind ik net als Fred volkomen ten onrechte!
Je weet als leiding dat je, je te houden hebt aan het maximale aantal opvang plaatsen punt uit!
Nu voelt mevrouw zich "overvallen", nee mevrouw moet zich aan de regels houden dan was dit niet gebeurd.
Zelfs de opvang waar ik mijn hond regelmatig breng houdt zich netjes aan de regels, niet meer dan 6 honden op 1 dag.
Dan moet er met de opvang van kinderen toch helemaal zorgvuldig omgegaan worden.
Nee mevrouw Groenestein u en uw team zijn de fout in gegaan. U verwijt de GGD een onprofessionele houding, als ik u was zou ik mezelf de spiegel maar eens voorhouden.

Reactie: (Tevreden)
7-11-2009, 19:31
Heel vervelend voor de ouders die moeten vertrekken, de gemeente had in het verleden ook wel actie mogen ondernemen om meer opvang in de wijk te creeren, maar ja aan opvang wordt niets verdiend en alles vol bouwen met huizen wel. Gemeente denkt ook alleen in eigenbelang.

Reactie: (Boze ouder)
7-11-2009, 15:12
Als slachtoffer van de opzeggingen van de blokkendoos (zit nu met drie kinderen waar ik ’even’ nieuwe opvang voor mag vinden moet het me even van het hart dat dit de derde keer is dat de BD dit soort dingen flikt. In den beginne hadden ze ’flexibele’ contracten die niet goed werde uitgevoerd en naderhand, bij de eerste groepsgrootte overschrijdingen werden opgezegd. Destijds hebben we toen maar vaste dagen geaccepteerd, maar die zijn we nu óók kwijt, terwijl het duidelijk mag zijn dat de nieuwe afwijkende bedrijfsvoering ontstaan moet zijn door het aannemen van kinderen nádat wij de vorige keer ’overleefd’ hadden. Hopelijk lukt het ons om er snel, snél weg te komen, horen er tegenwoordig verhalen van waar de honden geen brood van lusten (maar die kan ik hier niet plaatsen omdat ik niet weet hoe accuraat ze zijn).

Reactie: (Verontruste klant)
7-11-2009, 13:51
M. Groenestein... is dat die dame die bij het Herdertje heeft gewerkt en ook iets te maken heeft/had met EsDeGe Reigersdaal?

Heeft ze daar ook zo’n schade aangericht?

Reactie: (Fred)
7-11-2009, 10:59
De omgekeerde wereld, lijkt mij.

"de Blokkendoos" die de ovetredingen begaat, meet zich de slachtofferrol aan, en probeert de GGD in daderrol te plaatsen, mijnsinziens volkomen ten onrechte.

Tactiek lijkt op die van ene Heer Scheringa uit Wognum.
Maar gelukkig is het hem slecht bekomen.